Viinikaapit
5 tärkeää sääntöä optimaaliseen viinin säilytykseen
Vakaa lämpötila, korkea ilmankosteus, UV-vapaa/pimeäsäilytys, värinätön runko ja tasainen ilmanvirtaus. Cellar Pro 5 -viinikaapit luovat samanlaiset olosuhteet viinin säilytykselle kuin maanalainen viinikellari.
Vakaa lämpötila
Nopeat lämpötilamuutokset tuhoavat viinin. Viinikaappimme ylläpitävät tasaisen lämpötilan hitaan lämpötilan laskun, lyhyiden kompressorijaksojen, sekä kompressorin ja termostaatin välisen vuorovaikutuksen ansiosta. Oikeiden olosuhteiden ylläpitämistä auttaa myös tehokkasti eristetyt sivupaneelit ja kolminkertainen lasiovi.
Korkea ilmankosteus
Yli 50 %:n kosteus estää korkkien kuivumisen ja viinin hapettumisen. Viinikaappimme on suunniteltu säätämään kosteutta automaattisesti, jotta riittävä kosteustaso (50 % tai korkeampi) varmasti saavutetaan.
Tiesitkö tämän?
Tavallisessa jääkaapissa viinikorkit saattavat kutistua, jolloin viini pilaantuu.
-
-50% kosteus
Viini voi hapettua tai pilaantua, kun korkki kutistuu, kuivuu tai haurastuu.
-
50% - 80% kosteus
Täydellinen kosteustaso pitää korkin terveenä ja suojaa viiniä pilaantumiselta.
-
+80 % kosteus
Korkit voivat homehtua ja pilata viinin maun. Viinipullon etiketti irtoutuu.
UV-suojattu ja säilytys pimeässä
Valolle altistuminen vaikuttaa nopeasti viinin makuun ja väriin. Viinikaapeissamme on heijastavat lasiovet suokaksi UV-valolta. Tämän lisäksi viinikaapissa on tumma sisustus ja UV-suojattu himmeä LED-valo.
Ei tärinää
Tärinä ja liikkeet voivat vaikuttaa haitallisesti viinin kypsymiseen ja nopeuttaa ikääntymistä. Viinin laadun suojelemiseksi viinikylmiömme tarjoavat värinättömän ympäristön. Tämä saadaan aikaiseksi rungosta irti olevan inverter kompressorin, kumivaimentimien ja tärinää vaimentavien puuhyllyjen avulla.
Tasainen ilmanvirtaus
Viinikaappimme pysyvät raikkaina ja hajuttomina tehokkaan ilmankiertojärjestelmän ansiosta. Suodatin varmistaa jatkuvan puhtaan ja suodatetun ilmanvirtauksen koko kaapissa. Tämä estää viinikorkkien pilaantumisen sekä homeen ja epämiellyttävien hajujen muodostumisen.
Säilytys vai tarjoilu?
-
Ihanteellinen säilytyslämpötila
Kaikki viinit voidaan säilyttää samassa lämpötilassa 12-14ºC:n välillä. Puna- ja valkoviinit, samppanjat sekä jälkiruokaviinit.
-
Ihanteellinen tarjoilulämpötila
Sauvignon Blanc & Champagne 6-8ºC. Chardonnay 10-12ºC. Pinot Noir ja Merlot 14-15ºC. Cabernet Sauvignon & Shiraz 17-18ºC.
Suunniteltu kotiisi
-
Asennusta nopeuttavat ja helpottavat ainutlaatuiset saranat.
Uusien saranoiden ansiosta viinikaapin ovi sijoittuu täydellisesti keskelle, eikä sivuille jää ikäviä rakoja.
-
Tasainen valaistus viinikokoelmallesi
9 eri himmennysvaihtoehdolla varustetut LED-valaisimet varmistavat tasaisen valaistuksen.
Lue lisää viinikaapeistamme
Löydä tarpeisiisi sopiva viinikaappi!