Sous vide on tullut mullistamaan modernin keittiön, sillä kypsennysmenetelmä vangitsee ruoan kosteuden, aromit, ravinteet ja maut. Nyt voit saada ravintolatason lopputuloksia kotona. Sous vide -ruoanlaittomenetelmän suurin hyöty on se, että se eliminoi ylikypsennyksen riskin. Vakuumipusseihin laitettu ruoka säilyttää maut ja mahdollistaa ruoan tasaisen kypsentymisen. Löydät tämän ominaisuuden AEG:n SteamPro -uuneista.
Sous vide -menetelmä yhdistetään usein lihaan, mutta voit myös hyödyntää sitä merenelävien, siipikarjan, kasvisten ja perunoiden valmistuksessa. Voit jopa valmistaa kananmunia saadaksesi täydellisesti kovettuneet valkuaiset ja juoksevat keltuaiset.
Tarvitset
ProSteam -uunisi lisäksi tarvitset Sous vide -vakuumipusseja ja tyhjiöpakkauslaitteen.
Sous vide vakuumipussit
AEG:n vakuumipussit on suunniteltu kierrätettäviksi. Niiden valmistuksessa on hyödynnetty kierrätettävämpää muovimateriaalia aikaisempiin malleihin verrattuna*, löydät vakuumipussit täältä. Pussit on valmistettu käyttämällä jopa 40% vähemmän CO2-päästöjä kuin aiemmin**. Pussit ovat yhteensopivia Sous vide -uunien, tyhjiöpakkauslaitteiden ja vakuumilaatikoiden kanssa.
Kierrätä vakuumipussi aina kypsennyksen jälkeen. Poista kaikki ruokajäämät pussin sisältä välttääksesi kontaminaatiota kierrätysastiassa, kun olet käyttänyt tyhjiötiivistepussia.
*Pussi on valmistettu NEXT FLEX MP0X -materiaalista (muoto>A4), joka on kierrätettävä EN 13430 -standardin mukaisesti (vastaa DIN EN 13430 -standardia).
**AEG:n suorittaman elinkaariarvioinnin (LCA) mukaan.
Tyhjiöpakkauslaite
Sous vide -pussien sulkemiseen tarvitset tyhjiöpakkauslaitteen, joita on saatavilla siirrettävinä tai integroitavina. Siirrettävät mallit mahdollistavat uusia kokemuksia keittiössä, koska ne ovat monipuolisia ja helppokäyttöisiä. Jos haluat panostaa ja nostaa Sous vide -ruoanlaittosi uudelle tasolle, voit varustaa keittiösi integroitavalla mallilla.
Näin käytät Sous vide -toimintoa
1. Täytä vesisäiliö maksimitasolle ohjeistetulla tavalla ja työnnä se takaisin paikoilleen.
2. Laita ruoka sous vide -vakuumipussiin ja sulje pussi tyhjiöpakkauslaitteella. Laita pussi uuniritilän päälle kolmannelle tasolle.
3. Valitse SteamPro® -uunin Sous Vide -toiminto.
4. Aseta kypsennysaika.
5. Aseta lämpötila.
6. Paina START.
Vinkkejä
- Suosittelemme paistamaan punaista lihaa hetken pannulla tai grillillä Sous Vide -toiminnon käytön jälkeen sillä se antaa lihalle rapean pinnan.
- Kun kypsennät useita siipikarja- tai kalapaloja samassa pussissa niin aseta ne vierekkäin, älä päällekkäin, jotta ne kypsyvät kunnolla.
- Aterian valmistus pakastamalla tyhjiösuljettuja ruokia: ota muovipussit suoraan pakastimesta uuniin, kun käytät Sous Vide -toimintoa.
Saat käyttöohjeista lisätietoja uunimalleista. Löydät käyttöohjeet täältä.
Nyt kun olet oppinut Sous vide -ruoanlaittomenetelmästä, saatat haluta lukea lisää höyrykypsentämisestä.