Tee vaikutus ystäviin ja perheeseen valmistamalla entistä herkullisempaa leipää ja kakkua AEG höyryuunissasi. Sisäänrakennettujen leivontatoimintojen avulla saavutat itsevarmasti ammattileipomoiden tuloksia kotona. Uunissasi käytettävissä olevat toiminnot riippuvat mallista.
Voit leipoa AEG höyryuunilla eri tavoilla:
- Taikinan kohotustoiminto: Höyry luo taikinallesi täydellisen ympäristön kohota tasaisesti ja nopeasti, jonka tuloksena saat mehevän ja ilmavan taikinan.
- Leivänpaistotoiminto: Paista täydellisesti kohonnutta leipää, jonka sisäpuoli on mehukas ja pinta rapea.
- Steamify®-toiminto: Tee tasaisesti paistettu kakku, jonka sisäpuoli on pehmeän mehukas ja jonka reunat ovat rapeat ja tasaisesti ruskistuneet.
- Manuaalinen asetus: Aseta leivän ja kakun paistamisen höyrytaso manuaalisesti.
Taikinan kohotustoiminto
Höyryuunisi taikinan kohotustoiminto mahdollistaa täydellisen ympäristön taikinalle.
- Aseta taikina vuokaan ja laita uunin ensimmäiselle tasolle. Kosteustason ansiosta taikinaa ei tarvitse peittää.
- Valitse taikinan kohotustoiminto ja seuraa, kun taikina alkaa kohota.
- Lämpötilaksi asetetaan automaattisesti 35°C, joku on sopiva lämpötila taikinan kohottamiseen höyryllä.
Leivänpaistotoiminto
Käytä leivänpaistotoimintoa, kun valmistat leipää ja sämpylöitä saadaksesi rapean ja kiiltävän pinnan sekä herkullisen värin.
Leivänleivontatoiminto:
- Lisää höyryä, joka auttaa taikinaa kohoamaan. Höyryn ja lämmön yhdistelmä mahdollistaa täydellisen kullanruskean pinnan.
- Tarjoaa optimaalisen lämpötilan ja ympäristön hiivaseoksille.
- Lämpötila alkaa 180 °C, mutta voidaan myös asettaa manuaalisesti reseptin mukaan.
Steamify® -toiminto
Jos uunissasi on Steamify®-toiminto, höyryllä paistaminen on helpompaa kuin koskaan aiemmin.
- Valitse Steamify® ja laita lämpötila reseptin mukaisesti. Uuni säätää automaattisesti höyrytason puolestasi lämpötilan perusteella.
- Kun käytät Steamify®, uuni kertoo, millaisia tuloksia voit odottaa lämpötilan perusteella, esimerkiksi että 155-230 °C on täydellinen paistamiseen, jotta leipä tai kakku jää ulkoa herkästi rapeaksi ja sisäpuoli pysyy kosteana ja mureana.
- Jos asetat ajastimen tällä lämpötilatasolla, pohjalämpö kytkeytyy päälle muutaman viime minuutin ajan ja pohja tulee rapeaksi. Lue lisää Steamify®:n käytöstä
Höyrytason manuaalinen säätö
Aseta haluamasi höyrytaso manuaalisesti, jos uunissasi ei ole leivänpaisto- tai Steamify® -toimintoa. Kun paistat leipää tai kakkua höyryllä, voit valita eri kosteustasoja ja yhdistää nämä kuivaan lämpöön saadaksesi rapean lopputuloksen. Uunin mallista riippuen sinulla voi olla jopa neljä eri kosteustasoa.
Jos sinulla on eri vaihtoehtoja, valitse:
- Ilmankosteus Keskitaso – leivän ja makeiden taikinoiden leivontaan.
- Ilmankosteus Matala – piirakoille, muffinsseille ja kekseille.
Aseta sitten haluamasi lämpötila ja aloita valmistaminen. Viimeistele kuivalla lämmöllä, jolloin saat rapean pinnan.
Vinkkejä
- Kokeile uudelleenlämmittää edellisen päivän leipää höyryllä muutaman minuutin ajan. Joissakin malleissa saatavilla oleva Lämmittäminen höyryllä -toiminto on erinomainen tähän tarkoitukseen.
- Varmista, että leivinpaperi ei ulotu uunipellin ulkopuolelle, kun paistat sämpylöitä tai pieniä leipiä. Ylimääräinen leivinpaperi antaa väärän virtauksen kiertoilmalle ja vääristää lämmön jakautumista.
- Käytä rei'itettyä peltiä parantaaksesi lämmönkiertoa, mikä auttaa saavuttamaan täydellisen kultaisen kuoren. Lisätietoja tarvikkeista saat verkkokaupastamme.
Saat käyttöohjeista lisätietoja uunimalleista. Löydät käyttöoppaasi täältä.
Nyt sinulla on lisätietoa leivän ja kakun leipomisesta höyryllä. Klikkaa tästä saadaksesi lisätietoja höyrykypsentämisestä.