AEG uunin kuvakkeet ja toiminnot

Päivitetty viimeksi 26.9.2023 5.52

Keittiössä kaksi uunia, joista toinen valmistaa ruokaa

AEG uunisi pitää sisällään useita hyödyllisiä toimintoja ja ohjelmia, jotka parantavat ruoanlaittokokemuksiasi. Alla on yleiskatsaus eri toiminnoista ja symboleista, joiden avulla voit hyödyntää uunisi toimintoja täysimääräisesti.

Eri AEG uuneissa voi olla erilaisia toimintoja ja ohjelmia. Vastaavasti toimintojen ja symbolien nimet eivät välttämättä ole samat kaikissa malleissa. Tarkista, mitkä toiminnot ja symbolit koskevat uunimalliasi.


Arjen ruoanlaitto

Alla on lueteltu yleisimmin käytetyt kypsennystoiminnot niiden kuvauksineen. Parhaiden lopputuloksien varmistamiseksi löydät hyödyllisiä suosituksia miten kutakin kypsennystoimintoa käytetään parhaalla mahdollisella tavalla.


Perinteinen ruoanlaitto (ylä- ja alalämpö)
Päivittäiseen ruoanlaittoon yhdellä tasolla. Sopii padoille ja leivoinnaisille.

Suositeltu käyttö:
  • Käytä vain yhtä tasoa, jotta lämpö jakautuu tasaisesti astian ylä- ja alapuolelle. Lisätasolla oleva astia estää lämmön jakautumisen.
Kiertoilma
Päivittäiseen ruoanlaittoon jopa 3 tasolla samanaikaisesti. Tuuletin jakaa kuumaa ilmaa ruoan tasaiseksi kypsentämiseksi ilman, että maut sekoittuvat keskenään.

Suositeltu käyttö:
  • Aseta lämpötila 20 ºC alhaisemmaksi kuin ylä- ja alalämpöä käytettäessä.
Kostea kiertoilma
Saat kevyen ja kuohkean lopputuloksen, kun paistat yhdellä tasolla. Sopii kakuille ja makeille leivoksille. Säästää energiaa käyttämällä jälkilämpöä.

Suositeltu käyttö:
  • Pidä ovi suljettuna kypsennyksen aikana kosteuden säilyttämiseksi uunissa.
Alalämpö
Paista miedolla lämmöllä, kunnes pohja on saanut tasaisen ruskean värin. Sopii pizzoille tai piirakoille.

Suositeltu käyttö:
  • Käytä uunin alatasoa.
Grilli
Grillaa tai ruskista vihannekset ja liha tasaisesti. Sopii myös leivän paahtamiseen.

Suositeltu käyttö:
  • Käytä uunin ylätasoa.
Turbogrilli
Paista isommat lihapalat ja siipikarja luineen, jotta lopputulos on pehmeä rapealla pinnalla. Kiertoilman ja ylälämmön yhdistelmä ruskistaa ruoan tasaisesti joka puolelta.

Suositeltu käyttö:
  • Käytä uunin keskimmäistä tai alinta tasoa.
  • Käytä paistolämpömittaria saadaksesi parhaat tulokset.
Gratiini
Ruskista pataruokien, kuten lasagnen tai perunagratiinin pinta kevyesti. Koe rapea pinta ja mehukas sisältö.

Suositeltu käyttö:
  • Käytä uunin keskimmäistä tasoa.


Ruoanlaittoa höyrytoiminnolla

Höyry voi viedä ruoanlaittosi uudelle tasolle. Valmista mehukasta ruokaa ja säilytä ruoan kosteus. Jos uunissasi on höyrytoimintoja, voit tutustua niihin tarkemmin alta.

Steamify®
Päivittäiseen ruoanlaittoon höyryllä. Uuni säätää höyryn määrää automaattisesti lämpötilan valinnan mukaan. Höyryllä kypsentäminen säilyttää ravintoaineet ja parantaa kaikenlaisten ruokien makua.

Suositeltu käyttö:
  • Alle 100 ºC, voit laittaa ruoan heti uuniin. Ei tarvetta esilämmetykselle.

Lue lisää Steamify®:n käytöstä.




Valitse kosteustaso
Saat pehmeän, mehukkaan ja rapean lopputuloksen käyttämällä kiertoilman ja höyryn yhdistelmää. Uunin mallista riippuen sinulla voi olla käytettävissä jopa neljä kosteustasoa ruoanlaittoon.

Kosteudelle on saatavilla jopa neljä tasoa:
  • Matala: Sopii kaikille padoille, siipikarjalle tai lihalle.
  • Keskitaso: Sopii kyljysten, leivän tai leivoinnaisten valmistukseen.
  • Korkea: Sopii herkkien ruokien valmistukseen, kuten vaniljakastike, lehtitaikina ja kala.
  • Full Steam: Höyryn ja lämmön yhdistelmä. Sopii vihannesten, siipikarjan, lihan ja uuniruokien valmistukseen.

Lue lisää höyrykypsentämisestä.
Uudelleenlämmitys höyryä käyttäen
Kuumenna ruokaa varovasti parhaan maun ja koostumuksen saavuttamiseksi. Anna tähteille, leivälle tai leivoinnaisille uusi mahdollisuus. Höyryn käyttö estää ruoan pintaa kuivumasta.

Suositeltu käyttö:
  • Aseta ritilä uunin keskelle.

Lue lisää Steam Regenerating -toiminnon käyttämisestä.
SteamBake / True Fan PLUS
Saat tasaisen lopputuloksen, kun paistat leipää. Höyryllä saat rapean pinnan ja pehmeän koostumuksen. Sopii kaikenlaisille leipätaikinoille.
Leivän leivonta
Tasainen lopputulos leivänpaistoon. Höyryllä saat pehmeän koostumuksen ja rapean pinnan. Sopii kaikenlaisille leipätaikinoille.

Lue lisää leivän paistamisesta höyryllä.
Jogurtti
Valmista kermainen ja paksu kotitekoinen jogurtti.

Suositeltu käyttö:
  • Lisää hapokkuutta höyryttämällä jogurttia pidempään.

Sous Vide
Kypsennä tarkassa lämpötilassa vakuumipusseissa saadaksesi parhaat maut ja miellyttävän koostumuksen. Sopii vihanneksille, kalalle, siipikarjalle ja lihalle.

Lue lisää ruoanlaitosta Sous Viden avulla.


Valmistelut

Uunissasi voi olla useita käteviä toimintoja, jotka säästävät aikaa ja tekevät ruoanlaitosta vaivatonta. Ruoan sulattaminen ei ole koskaan ollut nopeampaa tai helpompaa. Lämmitä lautaset ennen tarjoilua luodaksesi ravintolaelämyksen kodissasi. Pidä ruoka lämpimänä, kun aterian toinen osa on vielä kypsymässä tai sinun on lykättävä syömistä.

Sulatus
Sulata pakastettu ruoka varovasti saadaksesi parhaan maun kypsennettynä. Uunin tuuletin jakaa ilman tasaisesti, mikä lyhentää sulatusaikaa puoleen verrattuna ruoan jättämiseen työtasolle.

Suositeltu käyttö:
  • Käytä uunin keskitasoa.
  • Parhaan tuloksen saamiseksi, poista ruoka pakkauksesta ja aseta se uuninkestävälle pellille.
Lämpimänä pitäminen
Pidä kypsennetty ruoka lämpimänä ja valmiina syötäväksi. Uuni pitää tasaisen lämpötilan, jotta ruoka ei kypsy liikaa.
Lautasten lämmitys
Lämmitä lautaset varovasti ennen tarjoilua.

Suositeltu käyttö:
  • Käännä pinotut lautaset muutaman minuutin välein, jotta lämpö jakautuu tasaisesti.



Erikoistoiminnot

Uunissasi voi olla toimintoja, joiden avulla voit valmistaa tiettyjä erikoisruokia kotona. Voit vaivattomasti valmistaa pizzaa, säilöä hedelmiä, kostuttaa taikinasi ja kypsentää hitaasti käyttämällä uunisi erikoistoimintoja.

Pizza
Paista taikina tasaiseksi rapealla reunalla. Sopii pizzalle ja piirakoille.
Suositeltu käyttö:
  • Käytä uunin alatasoa.
  • Esilämmitä uunipelti, kun uuni lämpenee.

Lue lisää pizzatoiminnon käytöstä.
Säilytä
Purkita mehukkaita hedelmiä ja vihanneksia alhaisessa lämpötilassa.

Suositeltu käyttö:
  • Käytä uunin alatasoa.
  • Parhaan tuloksen saavuttamiseksi käytä puristimella suljettavia purkkeja. Vältä kiertyviä purkkeja tai metallipurkkeja.
  • Varmista, että purkit eivät liiku uunissa.
Slow Cook
K>ypsennä ruoka alhaisessa lämpötilassa pidemmällä kypsennysajalla ravintoaineiden säilyttämiseksi ja pehmeiden tulosten saamiseksi. Sopii hyvin padoille ja lihatuotteille.
Taikinan kohottaminen
Auttaa taikinaa kohoamaan tasaisella lämmöllä ja kosteudella ennen paistamista. Voit käyttää pienempää määrää hiivaa saadaksesi hyviä tuloksia 1-2 tunnissa taikinan ainesosien mukaan.

Suositeltu käyttö:
  • Käytä uunin alatasoa.
  • Taikinaa ei tarvitse peittää.
  • Vältä pitkiä kohotusaikoja.



Saat lisätietoja tietystä uunimallista käyttöohjeista. Löydät käyttöohjeet täältä.

Löydä tuotteesi käyttöopas
Löydä tuotteesi käyttöopas

Ratkaise ongelmia tai löydä käyttöohjeita ja tositteita tuotteellesi.

Älykäs yhdistetty koti
Älykäs yhdistetty koti

Älykäs koti, jossa Taste, Care, Wellbeing ja Peace of Mind -kokemukset tekevät elämästä parempaa, nautinnollisempaa ja kestävämpää.

Varaosat ja tarvikkeet
Varaosat ja tarvikkeet

Hanki alkuperäiset varaosat laitteeseesi verkkokaupastamme, ja saat ne toimitettuna kotiovellesi.