AEG uunisi pitää sisällään useita hyödyllisiä toimintoja ja ohjelmia, jotka parantavat ruoanlaittokokemuksiasi. Alla on yleiskatsaus eri toiminnoista ja symboleista, joiden avulla voit hyödyntää uunisi toimintoja täysimääräisesti.
Eri AEG uuneissa voi olla erilaisia toimintoja ja ohjelmia. Vastaavasti toimintojen ja symbolien nimet eivät välttämättä ole samat kaikissa malleissa. Tarkista, mitkä toiminnot ja symbolit koskevat uunimalliasi.
Arjen ruoanlaitto
Alla on lueteltu yleisimmin käytetyt kypsennystoiminnot niiden kuvauksineen. Parhaiden lopputuloksien varmistamiseksi löydät hyödyllisiä suosituksia miten kutakin kypsennystoimintoa käytetään parhaalla mahdollisella tavalla.
Perinteinen ruoanlaitto (ylä- ja alalämpö) Päivittäiseen ruoanlaittoon yhdellä tasolla. Sopii padoille ja leivoinnaisille. Suositeltu käyttö:
| |
Kiertoilma Päivittäiseen ruoanlaittoon jopa 3 tasolla samanaikaisesti. Tuuletin jakaa kuumaa ilmaa ruoan tasaiseksi kypsentämiseksi ilman, että maut sekoittuvat keskenään. Suositeltu käyttö:
| |
Kostea kiertoilma Saat kevyen ja kuohkean lopputuloksen, kun paistat yhdellä tasolla. Sopii kakuille ja makeille leivoksille. Säästää energiaa käyttämällä jälkilämpöä. Suositeltu käyttö:
| |
Alalämpö Paista miedolla lämmöllä, kunnes pohja on saanut tasaisen ruskean värin. Sopii pizzoille tai piirakoille. Suositeltu käyttö:
| |
Grilli Grillaa tai ruskista vihannekset ja liha tasaisesti. Sopii myös leivän paahtamiseen. Suositeltu käyttö:
| |
Turbogrilli Paista isommat lihapalat ja siipikarja luineen, jotta lopputulos on pehmeä rapealla pinnalla. Kiertoilman ja ylälämmön yhdistelmä ruskistaa ruoan tasaisesti joka puolelta. Suositeltu käyttö:
| |
Gratiini Ruskista pataruokien, kuten lasagnen tai perunagratiinin pinta kevyesti. Koe rapea pinta ja mehukas sisältö. Suositeltu käyttö:
|
Ruoanlaittoa höyrytoiminnolla
Höyry voi viedä ruoanlaittosi uudelle tasolle. Valmista mehukasta ruokaa ja säilytä ruoan kosteus. Jos uunissasi on höyrytoimintoja, voit tutustua niihin tarkemmin alta.
Steamify® Päivittäiseen ruoanlaittoon höyryllä. Uuni säätää höyryn määrää automaattisesti lämpötilan valinnan mukaan. Höyryllä kypsentäminen säilyttää ravintoaineet ja parantaa kaikenlaisten ruokien makua. Suositeltu käyttö:
| |
Valitse kosteustaso Saat pehmeän, mehukkaan ja rapean lopputuloksen käyttämällä kiertoilman ja höyryn yhdistelmää. Uunin mallista riippuen sinulla voi olla käytettävissä jopa neljä kosteustasoa ruoanlaittoon. Kosteudelle on saatavilla jopa neljä tasoa:
Lue lisää höyrykypsentämisestä. | |
Uudelleenlämmitys höyryä käyttäen Kuumenna ruokaa varovasti parhaan maun ja koostumuksen saavuttamiseksi. Anna tähteille, leivälle tai leivoinnaisille uusi mahdollisuus. Höyryn käyttö estää ruoan pintaa kuivumasta. Suositeltu käyttö:
| |
SteamBake / True Fan PLUS Saat tasaisen lopputuloksen, kun paistat leipää. Höyryllä saat rapean pinnan ja pehmeän koostumuksen. Sopii kaikenlaisille leipätaikinoille. | |
Leivän leivonta Tasainen lopputulos leivänpaistoon. Höyryllä saat pehmeän koostumuksen ja rapean pinnan. Sopii kaikenlaisille leipätaikinoille. Lue lisää leivän paistamisesta höyryllä. | |
Jogurtti Valmista kermainen ja paksu kotitekoinen jogurtti. Suositeltu käyttö:
| |
Sous Vide Kypsennä tarkassa lämpötilassa vakuumipusseissa saadaksesi parhaat maut ja miellyttävän koostumuksen. Sopii vihanneksille, kalalle, siipikarjalle ja lihalle. Lue lisää ruoanlaitosta Sous Viden avulla. |
Valmistelut
Uunissasi voi olla useita käteviä toimintoja, jotka säästävät aikaa ja tekevät ruoanlaitosta vaivatonta. Ruoan sulattaminen ei ole koskaan ollut nopeampaa tai helpompaa. Lämmitä lautaset ennen tarjoilua luodaksesi ravintolaelämyksen kodissasi. Pidä ruoka lämpimänä, kun aterian toinen osa on vielä kypsymässä tai sinun on lykättävä syömistä.
Sulatus Sulata pakastettu ruoka varovasti saadaksesi parhaan maun kypsennettynä. Uunin tuuletin jakaa ilman tasaisesti, mikä lyhentää sulatusaikaa puoleen verrattuna ruoan jättämiseen työtasolle. Suositeltu käyttö:
| |
Lämpimänä pitäminen Pidä kypsennetty ruoka lämpimänä ja valmiina syötäväksi. Uuni pitää tasaisen lämpötilan, jotta ruoka ei kypsy liikaa. | |
Lautasten lämmitys Lämmitä lautaset varovasti ennen tarjoilua. Suositeltu käyttö:
|
Erikoistoiminnot
Uunissasi voi olla toimintoja, joiden avulla voit valmistaa tiettyjä erikoisruokia kotona. Voit vaivattomasti valmistaa pizzaa, säilöä hedelmiä, kostuttaa taikinasi ja kypsentää hitaasti käyttämällä uunisi erikoistoimintoja.
Pizza Paista taikina tasaiseksi rapealla reunalla. Sopii pizzalle ja piirakoille. Suositeltu käyttö:
| |
Säilytä Purkita mehukkaita hedelmiä ja vihanneksia alhaisessa lämpötilassa. Suositeltu käyttö:
| |
Slow Cook K>ypsennä ruoka alhaisessa lämpötilassa pidemmällä kypsennysajalla ravintoaineiden säilyttämiseksi ja pehmeiden tulosten saamiseksi. Sopii hyvin padoille ja lihatuotteille. | |
Taikinan kohottaminen Auttaa taikinaa kohoamaan tasaisella lämmöllä ja kosteudella ennen paistamista. Voit käyttää pienempää määrää hiivaa saadaksesi hyviä tuloksia 1-2 tunnissa taikinan ainesosien mukaan. Suositeltu käyttö:
|
Saat lisätietoja tietystä uunimallista käyttöohjeista. Löydät käyttöohjeet täältä.