Ainekset – 4 hengelle
GAMBAS
- 4 gambaa
- 1 sitruuna
- 100 ml oliiviöljyä
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 nippu lehtipersiljaa
LOHI
- 4 lohta (100 g kullekkin)
- 8 vahamaista perunaa
- 3 rkl oliiviöljyä
- 500 ml maitoa
- 500 ml kermaa
- 500 ml kalalientä
- 1 valkosipulinkynsi (hienoksi pilkottuna)
- 1 sitruuna
- 1 nippu tilliä
- Pippurihiutaleita
SIMPUKAT
- 0,5 kg simpukoita
- 0,5 kg vongolea
-1 selleri
-1 sipuli
- 1 purjosipuli
- 50 g chorizoa
-1 kevätsipuli
- 100 ml valkoviiniä
VALMISTELUT
GAMBAS
- Sekoita valkosipuli, lehtipersilja, oliiviöljy ja lisää suolaa oman maun mukaan
- Puhdista katkaravut huolellisesti
- Laita (grilli) pannu korkealle lämmölle, lisää hieman öljyä
- Paista kunnes ne ovat kypsiä
- Leikkaa sitruuna neljään osaan ja anna sen ruskistua pannulla hetki
- Kaada pannulle valkosipuliseos, kun katkaravut ovat kypsiä
LOHI
- Ruskista lohipalat molemmilta puolilta ja laita sivuun
- Käytä samaa pannua ja paista valkosipuli
- Valuta kalaliemi, maito ja kerma kalan yllä sekä mausta suolalla ja pippurilla
- Kuori perunat ja leikkaa isoiksi paloiksi, laita ne kiehuvaan kastikkeeseen
- Hienonna tilli karkeaksi, laita osa sivuun koristeeksi ja lisää kastikkeeseen
- Laita lohi kastikkeeseen ja keitä 5 minuuttia
- Viimeistele pippurilla ja tillillä
SIMPUKAT
- Hauduta selleri, sipuli ja purjo isossa kattilassa ja lisää chorizo
- Aseta simpukat ja vongole vihannesten päälle ja kaada päälle viini
- Laita keittoastian kansi päälle mahdollisimman pian
- Anna kypsyä 5 minuuttia, kunnes simpukat ja vongole ovat auenneet
- Sammuta lämpö ja siirrä sivuun 2 minuuttia (jätä kansi päälle)
KORISTELU
GAMBAS
- Viimeistele suolalla ja purista päälle vähän sitruunamehua
LOHI
- Viimeistele koristelemalla tillillä ja pippurihiutaleilla
- Laita päälle tarvittaessa sitruunaviipale
SIMPUKAT
- Viimeistele kevätsipulilla ja jauhetulla pippurilla