TotalFlex resepti - N°5 Äyriäispata

Päivitetty viimeksi 8.11.2023 6.09



Ainekset – 4 hengelle

GAMBAS

- 4 gambaa

- 1 sitruuna

- 100 ml oliiviöljyä

- 3 valkosipulinkynttä

- 1 nippu lehtipersiljaa

LOHI

- 4 lohta (100 g kullekkin)

- 8 vahamaista perunaa

- 3 rkl oliiviöljyä

- 500 ml maitoa

- 500 ml kermaa

- 500 ml kalalientä

- 1 valkosipulinkynsi (hienoksi pilkottuna)

- 1 sitruuna

- 1 nippu tilliä

- Pippurihiutaleita


SIMPUKAT

- 0,5 kg simpukoita

- 0,5 kg vongolea

-1 selleri

-1 sipuli

- 1 purjosipuli

- 50 g chorizoa

-1 kevätsipuli

- 100 ml valkoviiniä



VALMISTELUT

GAMBAS

- Sekoita valkosipuli, lehtipersilja, oliiviöljy ja lisää suolaa oman maun mukaan

- Puhdista katkaravut huolellisesti

- Laita (grilli) pannu korkealle lämmölle, lisää hieman öljyä

- Paista kunnes ne ovat kypsiä

- Leikkaa sitruuna neljään osaan ja anna sen ruskistua pannulla hetki

- Kaada pannulle valkosipuliseos, kun katkaravut ovat kypsiä

LOHI

- Ruskista lohipalat molemmilta puolilta ja laita sivuun

- Käytä samaa pannua ja paista valkosipuli

- Valuta kalaliemi, maito ja kerma kalan yllä sekä mausta suolalla ja pippurilla

- Kuori perunat ja leikkaa isoiksi paloiksi, laita ne kiehuvaan kastikkeeseen

- Hienonna tilli karkeaksi, laita osa sivuun koristeeksi ja lisää kastikkeeseen

- Laita lohi kastikkeeseen ja keitä 5 minuuttia

- Viimeistele pippurilla ja tillillä

SIMPUKAT

- Hauduta selleri, sipuli ja purjo isossa kattilassa ja lisää chorizo

- Aseta simpukat ja vongole vihannesten päälle ja kaada päälle viini

- Laita keittoastian kansi päälle mahdollisimman pian

- Anna kypsyä 5 minuuttia, kunnes simpukat ja vongole ovat auenneet

- Sammuta lämpö ja siirrä sivuun 2 minuuttia (jätä kansi päälle)

KORISTELU

GAMBAS

- Viimeistele suolalla ja purista päälle vähän sitruunamehua

LOHI

- Viimeistele koristelemalla tillillä ja pippurihiutaleilla

- Laita päälle tarvittaessa sitruunaviipale

SIMPUKAT

- Viimeistele kevätsipulilla ja jauhetulla pippurilla