Ainekset – 4 hengelle
- 1 kukkakaali
- 20 g voita
- 1 purjosipuli (vain valkoinen osa)
- 2 sipulia
- 1 rkl Ras el hanout -maustetta
- 2 rkl pehmeää sinappia
- 2 l kasvislientä
- 200 ml kermaa
KORISTELU
- 200 g kukkakaalta
- 1 rkl voita
- 1 tl Ras el hanout -maustetta
VALMISTELUT
- Pese kaikki vihannekset ja pilko ne pieniksi
- Laita pannu lämpenemään ja sulata voi
- Paista vihannekset huolellisesti
- Lisää Ras el hanout -mauste ja sinappi ja jatka paistamista 1 minuutin ajan
- Kaada liemi sekaan ja keitä 45 minuuttia
- Sekoita keitto kauniin tasaiseksi
- Lisää lopussa kerma (älä anna kiehua enää)
- Viimeistele suolalla ja pippurilla
KORISTELU
- Sulata voi kattilassa
- Lisää kukkakaali ja Ras el hanout -mauste ja anna sen värjääntyä kauniisti
- Viimeistele karkealla suolalla
(Voit myös käyttää pannulla olevaa voita keiton viimeistelyyn)
N° 3.2 Tomaattikeitto paahdetuilla kirsikkatomaateilla
Ainekset – 4 hengelle
- 1 kg tomaatteja
- 2 rkl tomaattitiivistettä
- 20 g voita
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 sipulia
- 1 purjosipuli
- 5 valkoisen sellerin vartta
- 1 l kasvislientä
- 2 timjamin oksaa
- 1 ripaus savustettua paprikaa
KORISTELU
- 200 g kirsikkatomaatteja
- 1 rkl öljyä
- 1 tl balsamiviinietikkaa
- Muutama lehtipersilja
VALMISTELUT
- Pese kaikki vihannekset ja pilko ne pieniksi
- Laita kattila lämpenemään ja sulata voi
- Ruskista sipuli ja valkosipuli
- Lisää loput vihannekset ja hauduta hyvin
- Lisää tomaattipyre ja timjami ja ruskista vielä 2 minuuttia
- Kaada liemi sekaan ja keitä 45 minuuttia
- Sekoita keitto kauniin tasaiseksi
- Viimeistele suolalla ja pippurilla
KORISTELU
- Lisää pannulle öljy ja kirsikkatomaatit, kuumenna korkealla lämmöllä
- Kun tomaatit aukeavat, lisää balsamiviinietikka
- Sammuta lämpö ja anna seisoa 2 minuuttia
- Viimeistele persiljanlehdillä
N° 3.3 Kurpitsakeitto paahdetulla maapähkinällä
Ainekset – 4 hengelle
- 1 kurpitsa
- 3 porkkanaa
- 20 g voita
- 2 sipulia
- 1 purjosipuli
- 20 g inkivääriä
- 200 ml kasvislientä
- 2 timjamin oksaa
- 1 laakerinlehti
KORISTELU
- 100 g maapähkinöitä
- 1 rkl öljyä
- 100 g kurpitsaa kuutioina
- 1 rkl garam masala -maustetta
VALMISTELUT
- Pese kaikki vihannekset ja pilko ne pieniksi
- Laita pannu lämpenemään ja sulata voi
- Lisää kasvikset ja hauduta hyvin
- Lisää nyt liemi, timjami, laakerinlehti ja inkivääri ja keitä 45 minuuttia
- Poista timjami ja laakerinlehti keitosta
- Sekoita keitto kauniin tasaiseksi
- Viimeistele suolalla ja pippurilla
KORISTELU
- Kuumenna pannu öljyineen
- Lisää kurpitsa ja maapähkinä ja anna kiehua
- Sekoita joukkoon garam masala ja sammuta lämpö
N° 3.4 Hernekeitto kurkun ja chilipippurin kera
Ainekset – 4 hengelle
- 800 g herneitä
- 2 kurkkua
- 20 g voita
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 sipulia
- 1 l kasvislientä
- 200 ml kermaa
KORISTELU
- Kurkku
- 1 chili
- 3 rkl öljyä
VALMISTELUT
- Pese kaikki vihannekset ja pilko ne pieniksi
- Huom! Säästä kurkkua myös koristeluun
- Laita pannu lämpenemään ja sulata voi
- Hauduta vihannekset huolellisesti
- Kaada liemi sekaan ja keitä 45 minuuttia
- Sekoita keitto kauniin tasaiseksi
- Lisää lopussa kerma (älä anna kiehua enää)
- Viimeistele suolalla ja pippurilla
KORISTELU
- Anna öljyn lämmetä kattilassa
- Lisää hienonnettu chili (ilman siemeniä) ja hauduta miedolla lämmöllä 2 minuuttia
- Viimeistele karkealla suolalla
- Viipaloi kurkku, kunnes saavutat siemenet
- Viimeistele kurkkuviipaleilla
- (Hyödynnä öljy pannulta)
N° 3.5 Parsakaalikeitto wasabilla
Ainekset – 4 hengelle
- 2 parsakaalia
- 20 g voita
- 150 g kikherneitä
- 2 sipulia
- 1 purjosipuli
- 3 vartta vihreää selleriä
- 1,5 l kasvislientä
- 2 tl wasabia
KORISTELU
- Parsakaali
- 2 rkl seesamiöljyä
- 50 g kikherneitä
- 1 tl valkoisia seesaminsiemeniä
- 1 tl mustia seesaminsiemeniä
VALMISTELUT
- Pese kaikki vihannekset ja pilko ne pieniksi
- Laita pannu lämpenemään ja sulata voi
- Hauduta vihannekset huolellisesti
- Sekoita joukkoon wasabi
- Kaada liemi sekaan ja keitä 45 minuuttia
- Sekoita keitto kauniin tasaiseksi
- Viimeistele suolalla ja pippurilla
KORISTELU
- Anna seesamiöljyn lämmetä kattilassa
- Lisää parsakaali, kikherneet ja seesaminsiemenet
- Viimeistele karkealla suolalla
- Anna paistua miedolla lämmöllä kaksi minuuttia
- (Hyödynnä öljy pannulta)
N° 3.6 Fetajuusto punajuurikeitto
Ainekset – 4 hengelle
- 1 kg punajuurta
- 20 g voita
- 2 sipulia
- 1 purjosipuli
- 3 valkoista selleriä
- 1,5 l kasvislientä
- 2 oksaa timjamia
- 2 oksaa salviaa
- 2 oksaa laakerinlehteä
- 200 ml kermaa
KORISTELU
- 1 keitetty punajuuri
- 100 g fetaa
- 3 kevätsipulia
VALMISTELUT
- Huom! Jätä 1 punajuuri kokonaiseksi
- Laita pannu lämpenemään ja sulata voi
- Hauduta vihannekset huolellisesti
- Lisää timjamia, salviaa ja laakerinlehteä (voit sitoa nämä yhteen narulla)
- Kaada liemi sekaan ja keitä 45 minuuttia
- Poista yrtit ja kokonainen punajuuri
- Sekoita keitto kauniin tasaiseksi
- Lisää lopussa kerma (älä anna kiehua enää)
- Viimeistele suolalla ja pippurilla
KORISTELU
- Leikkaa keitetty punajuuri kuutioiksi
- Murskaa feta
- Leikkaa kevätsipuli kapeiksi pitkiksi nauhoiksi
- Raasta sitruunan kuori keiton päälle