TotalFlex resepti - N°3 Keitot

Päivitetty viimeksi 8.11.2023 6.11



N° 3.1 Sinappi kukkakaalikeitto

Ainekset – 4 hengelle

- 1 kukkakaali

- 20 g voita

- 1 purjosipuli (vain valkoinen osa)

- 2 sipulia

- 1 rkl Ras el hanout -maustetta

- 2 rkl pehmeää sinappia

- 2 l kasvislientä

- 200 ml kermaa

KORISTELU

- 200 g kukkakaalta

- 1 rkl voita

- 1 tl Ras el hanout -maustetta

VALMISTELUT

- Pese kaikki vihannekset ja pilko ne pieniksi

- Laita pannu lämpenemään ja sulata voi

- Paista vihannekset huolellisesti

- Lisää Ras el hanout -mauste ja sinappi ja jatka paistamista 1 minuutin ajan

- Kaada liemi sekaan ja keitä 45 minuuttia

- Sekoita keitto kauniin tasaiseksi

- Lisää lopussa kerma (älä anna kiehua enää)

- Viimeistele suolalla ja pippurilla

KORISTELU

- Sulata voi kattilassa

- Lisää kukkakaali ja Ras el hanout -mauste ja anna sen värjääntyä kauniisti

- Viimeistele karkealla suolalla

(Voit myös käyttää pannulla olevaa voita keiton viimeistelyyn)

N° 3.2 Tomaattikeitto paahdetuilla kirsikkatomaateilla

Ainekset – 4 hengelle

- 1 kg tomaatteja

- 2 rkl tomaattitiivistettä

- 20 g voita

- 1 valkosipulinkynsi

- 2 sipulia

- 1 purjosipuli

- 5 valkoisen sellerin vartta

- 1 l kasvislientä

- 2 timjamin oksaa

- 1 ripaus savustettua paprikaa


KORISTELU

- 200 g kirsikkatomaatteja

- 1 rkl öljyä

- 1 tl balsamiviinietikkaa

- Muutama lehtipersilja

VALMISTELUT

- Pese kaikki vihannekset ja pilko ne pieniksi

- Laita kattila lämpenemään ja sulata voi

- Ruskista sipuli ja valkosipuli

- Lisää loput vihannekset ja hauduta hyvin

- Lisää tomaattipyre ja timjami ja ruskista vielä 2 minuuttia

- Kaada liemi sekaan ja keitä 45 minuuttia

- Sekoita keitto kauniin tasaiseksi

- Viimeistele suolalla ja pippurilla

KORISTELU

- Lisää pannulle öljy ja kirsikkatomaatit, kuumenna korkealla lämmöllä

- Kun tomaatit aukeavat, lisää balsamiviinietikka

- Sammuta lämpö ja anna seisoa 2 minuuttia

- Viimeistele persiljanlehdillä

N° 3.3 Kurpitsakeitto paahdetulla maapähkinällä

Ainekset – 4 hengelle

- 1 kurpitsa

- 3 porkkanaa

- 20 g voita

- 2 sipulia

- 1 purjosipuli

- 20 g inkivääriä

- 200 ml kasvislientä

- 2 timjamin oksaa

- 1 laakerinlehti

KORISTELU

- 100 g maapähkinöitä

- 1 rkl öljyä

- 100 g kurpitsaa kuutioina

- 1 rkl garam masala -maustetta

VALMISTELUT

- Pese kaikki vihannekset ja pilko ne pieniksi

- Laita pannu lämpenemään ja sulata voi

- Lisää kasvikset ja hauduta hyvin

- Lisää nyt liemi, timjami, laakerinlehti ja inkivääri ja keitä 45 minuuttia

- Poista timjami ja laakerinlehti keitosta

- Sekoita keitto kauniin tasaiseksi

- Viimeistele suolalla ja pippurilla

KORISTELU

- Kuumenna pannu öljyineen

- Lisää kurpitsa ja maapähkinä ja anna kiehua

- Sekoita joukkoon garam masala ja sammuta lämpö


N° 3.4 Hernekeitto kurkun ja chilipippurin kera

Ainekset – 4 hengelle

- 800 g herneitä

- 2 kurkkua

- 20 g voita

- 1 valkosipulinkynsi

- 2 sipulia

- 1 l kasvislientä

- 200 ml kermaa

KORISTELU

- Kurkku

- 1 chili

- 3 rkl öljyä

VALMISTELUT

- Pese kaikki vihannekset ja pilko ne pieniksi

- Huom! Säästä kurkkua myös koristeluun

- Laita pannu lämpenemään ja sulata voi

- Hauduta vihannekset huolellisesti

- Kaada liemi sekaan ja keitä 45 minuuttia

- Sekoita keitto kauniin tasaiseksi

- Lisää lopussa kerma (älä anna kiehua enää)

- Viimeistele suolalla ja pippurilla

KORISTELU

- Anna öljyn lämmetä kattilassa

- Lisää hienonnettu chili (ilman siemeniä) ja hauduta miedolla lämmöllä 2 minuuttia

- Viimeistele karkealla suolalla

- Viipaloi kurkku, kunnes saavutat siemenet

- Viimeistele kurkkuviipaleilla

- (Hyödynnä öljy pannulta)


N° 3.5 Parsakaalikeitto wasabilla

Ainekset – 4 hengelle

- 2 parsakaalia

- 20 g voita

- 150 g kikherneitä

- 2 sipulia

- 1 purjosipuli

- 3 vartta vihreää selleriä

- 1,5 l kasvislientä

- 2 tl wasabia

KORISTELU

- Parsakaali

- 2 rkl seesamiöljyä

- 50 g kikherneitä

- 1 tl valkoisia seesaminsiemeniä

- 1 tl mustia seesaminsiemeniä


VALMISTELUT

- Pese kaikki vihannekset ja pilko ne pieniksi

- Laita pannu lämpenemään ja sulata voi

- Hauduta vihannekset huolellisesti

- Sekoita joukkoon wasabi

- Kaada liemi sekaan ja keitä 45 minuuttia

- Sekoita keitto kauniin tasaiseksi

- Viimeistele suolalla ja pippurilla

KORISTELU

- Anna seesamiöljyn lämmetä kattilassa

- Lisää parsakaali, kikherneet ja seesaminsiemenet

- Viimeistele karkealla suolalla

- Anna paistua miedolla lämmöllä kaksi minuuttia

- (Hyödynnä öljy pannulta)


N° 3.6 Fetajuusto punajuurikeitto

Ainekset – 4 hengelle

- 1 kg punajuurta

- 20 g voita

- 2 sipulia

- 1 purjosipuli

- 3 valkoista selleriä

- 1,5 l kasvislientä

- 2 oksaa timjamia

- 2 oksaa salviaa

- 2 oksaa laakerinlehteä

- 200 ml kermaa

KORISTELU

- 1 keitetty punajuuri

- 100 g fetaa

- 3 kevätsipulia

VALMISTELUT

- Huom! Jätä 1 punajuuri kokonaiseksi

- Laita pannu lämpenemään ja sulata voi

- Hauduta vihannekset huolellisesti

- Lisää timjamia, salviaa ja laakerinlehteä (voit sitoa nämä yhteen narulla)

- Kaada liemi sekaan ja keitä 45 minuuttia

- Poista yrtit ja kokonainen punajuuri

- Sekoita keitto kauniin tasaiseksi

- Lisää lopussa kerma (älä anna kiehua enää)

- Viimeistele suolalla ja pippurilla

KORISTELU

- Leikkaa keitetty punajuuri kuutioiksi

- Murskaa feta

- Leikkaa kevätsipuli kapeiksi pitkiksi nauhoiksi

- Raasta sitruunan kuori keiton päälle