Ainekset – 4 hengelle
PIHVI
- 4 x 250 g pihvi
- 1 valkosipulinkynsi
- Parmigiano -juusto
PAISTETUT PERUNAT
- 12 vahamaista kiinteää perunaa
- 3 valkosipulinkynttä (hienoksi pilkottuna)
- 20 g voita
- 5 oksaa rosmariinia (pieneksi pilkottuna)
- Savustettu paprika
- 300 ml kanalientä
SALAATTI
- 1 kurkku
- 4 tomaattia
- 1 punasipuli
- 1 salaattia
SALAATTIKASTIKE
- 1 rkl sinappia
- 1 puristettu lime (mehua)
- 100 ml oliiviöljyä
- 3 rkl valkoviinietikkaa
Valmistelut
PIHVI
- Ota pihvi etukäteen jääkaapista, jotta se tavoittaa huoneenlämmön
- Hiero pihviä molemmilta puolilta murskatulla valkosipulipalalla
- Esilämmitä grillipannu hyvin ja paista lihaa kummaltakin puolelta 1 minuutti
- Ota liha pois grillipannulta
- Viimeistele suolalla ja pippurilla
PAISTETUT PERUNAT
- Kuori ja pilko perunat neljää osaan ja pese ne
- Lisää hienonnetut valkosipulinkynnet, rosmariini, savustettu paprika ja viimeistele suolalla ja pippurilla
- Sekoita nämä kulhossa
- Sulata voi pannulla ja paista perunoita siinä, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin
- Kaada liemi päälle ja anna kiehua (älä sekoita enää)
- Vinkki: Käytä pinnoitettua pannua
SALAATTI
- Pese ja pilko kurkku, tomaatit, salaatti ja leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi
- Laita kaikki samaan kulhoon pöydälle odottamaan
SALAATTIKASTIKE
- Laita sinappi, sitruunamehu ja valkoviinietikka kulhoon ja sekoita
- Lisää oliiviöljyä vähitellen sekaan
- Mausta suolalla ja pippurilla
Koristele
- Viimeistele pihvi parmigiano -juustohiutaleilla