TotalFlex resepti - N°2 Pihvi ja paistetut perunat

Päivitetty viimeksi 8.11.2023 6.11


Ainekset – 4 hengelle

PIHVI

- 4 x 250 g pihvi

- 1 valkosipulinkynsi

- Parmigiano -juusto

PAISTETUT PERUNAT

- 12 vahamaista kiinteää perunaa

- 3 valkosipulinkynttä (hienoksi pilkottuna)

- 20 g voita

- 5 oksaa rosmariinia (pieneksi pilkottuna)

- Savustettu paprika

- 300 ml kanalientä

SALAATTI

- 1 kurkku

- 4 tomaattia

- 1 punasipuli

- 1 salaattia


SALAATTIKASTIKE

- 1 rkl sinappia

- 1 puristettu lime (mehua)

- 100 ml oliiviöljyä

- 3 rkl valkoviinietikkaa


Valmistelut

PIHVI

- Ota pihvi etukäteen jääkaapista, jotta se tavoittaa huoneenlämmön

- Hiero pihviä molemmilta puolilta murskatulla valkosipulipalalla

- Esilämmitä grillipannu hyvin ja paista lihaa kummaltakin puolelta 1 minuutti

- Ota liha pois grillipannulta

- Viimeistele suolalla ja pippurilla


PAISTETUT PERUNAT

- Kuori ja pilko perunat neljää osaan ja pese ne

- Lisää hienonnetut valkosipulinkynnet, rosmariini, savustettu paprika ja viimeistele suolalla ja pippurilla

- Sekoita nämä kulhossa

- Sulata voi pannulla ja paista perunoita siinä, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin

- Kaada liemi päälle ja anna kiehua (älä sekoita enää)

- Vinkki: Käytä pinnoitettua pannua

SALAATTI

- Pese ja pilko kurkku, tomaatit, salaatti ja leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi

- Laita kaikki samaan kulhoon pöydälle odottamaan

SALAATTIKASTIKE

- Laita sinappi, sitruunamehu ja valkoviinietikka kulhoon ja sekoita

- Lisää oliiviöljyä vähitellen sekaan

- Mausta suolalla ja pippurilla

Koristele

- Viimeistele pihvi parmigiano -juustohiutaleilla