Ainekset – 4 hengelle
MUNAKOISO
- 2 munakoisoa
- 4 pientä salaatin päätä
- 2 valkosipulinkynttä (hienoksi pilkottuna)
- 5 kevätsipulia
- 5 oksaa lehtipersiljaa
- 50 g paisutettua maissia
PUNAINEN PESTO
- 250 g aurinkokuivattuja tomaatteja
- 5 oksaa tuoretta oreganoa
- 100g fetaa (josta 20g fetaa viimeistelyyn)
- 100 g manteleita
- chilipippuria (jos pidät mausteisesta ruoasta)
RUUSUKAALI KURPITSANSIEMENILLÄ
- 12 ruusukaalta
- 1 amerikanjalopähkinä
- 3 valkosipulinkynttä (hienoksi pilkottuna)
- 20 g voita
- 2 ruokalusikallista kuminaa
- 2 ruokalusikallista zataria
- 300 ml kanalientä
- 2 rkl pinjansiemeniä
- 2 rkl kurpitsansiemeniä
- 2 rkl auringonkukansiemeniä
KUKKAKAALI, PARSAKAALI JA PORKKANA
- ½ kukkakaali
- ½ parsakaali
- 3 porkkanaa
- 1 rkl maapähkinäöljyä
- 1 nippu korianteria (muutama oksa viimeistelyyn)
- 1 rkl mustia seesaminsiemeniä
- 2 rkl hoisin -kastiketta
VALMISTELUT
MUNAKOISO
- Esilämmitä grilli hyvin
- Pilko munakoiso pituussuunnassa
- Hiero munakoiso murskatulla valkosipulilla ja karkealla suolalla
- Grillaa munakoisoa lihapuolelta ja grillaa 6 minuuttia
- Käännä se ympäri ja anna kypsyä 15 minuuttia
- Laita puoliksi leikatut salaatit grillipannulle ja viimeistele karkealla suolalla
PESTO
- Sekoita kaikki ainekset kauniiksi punaiseksi tahnaksi
RUUSUKAALI KURPITSANSIEMENILLÄ
- Kuori voipähkinä ja leikkaa 1,5 cm pyöreiksi viipaleiksi
- Pese ruusukaalit ja jätä ne kokonaisiksi
- Lisää hienonnetut valkosipulinkynnet, kumina ja zatar sekä viimeistele suolalla ja pippurilla
- Sekoita nämä kulhossa
- Sulata voi pannulla ja paista siinä maustettua voipähkinää ja ruusukaalia kauniiksi
- Kaada liemi päälle ja anna kiehua (älä sekoita enää)
- Vinkki: Käytä tähän tarttumatonta pannua
- Paahda siemeniä ilman rasvaa, kunnes ne saavat väriä
KUKKAKAALI, PARSAKAALI JA PORKKANA
- Pese kukkakaali ja parsakaali
- Pilko ne pieniksi
- Kuori porkkanat ja pilko ne 4 osaan
- Keitä kukkakaalia, parsakaalia ja porkkanoita 5 minuuttia ja valuta
- Esilämmitä pannu maapähkinäöljyllä ja ruskista vihannekset
- Sekoita joukkoon hoisin -kastike, korianteri ja seesaminsiemenet ja viimeistele suolalla ja pippurilla
KORISTELU
MUNAKOISO
- Viimeistele hienonnetulla lehtipersiljalla, kevätsipulilla ja paisutetulla maissilla
PESTO
- Viimeistele pesto murutetulla fetalla
RUUSUKAALI KURPITSANSIEMENILLÄ
- Viimeistele värillisillä siemenillä
KUKKAKAALI, PARSAKAALI JA PORKKANA
- Viimeistele muutama korianterinlehti