TotalFlex resepti - N°8 Vihannekset

Päivitetty viimeksi 28.11.2021 19.32


Ainekset – 4 hengelle

MUNAKOISO

- 2 munakoisoa

- 4 pientä salaatin päätä

- 2 valkosipulinkynttä (hienoksi pilkottuna)

- 5 kevätsipulia

- 5 oksaa lehtipersiljaa

- 50 g paisutettua maissia

PUNAINEN PESTO

- 250 g aurinkokuivattuja tomaatteja

- 5 oksaa tuoretta oreganoa

- 100g fetaa (josta 20g fetaa viimeistelyyn)

- 100 g manteleita

- chilipippuria (jos pidät mausteisesta ruoasta)

RUUSUKAALI KURPITSANSIEMENILLÄ

- 12 ruusukaalta

- 1 amerikanjalopähkinä

- 3 valkosipulinkynttä (hienoksi pilkottuna)

- 20 g voita

- 2 ruokalusikallista kuminaa

- 2 ruokalusikallista zataria

- 300 ml kanalientä

- 2 rkl pinjansiemeniä

- 2 rkl kurpitsansiemeniä

- 2 rkl auringonkukansiemeniä

KUKKAKAALI, PARSAKAALI JA PORKKANA

- ½ kukkakaali

- ½ parsakaali

- 3 porkkanaa

- 1 rkl maapähkinäöljyä

- 1 nippu korianteria (muutama oksa viimeistelyyn)

- 1 rkl mustia seesaminsiemeniä

- 2 rkl hoisin -kastiketta



VALMISTELUT

MUNAKOISO

- Esilämmitä grilli hyvin

- Pilko munakoiso pituussuunnassa

- Hiero munakoiso murskatulla valkosipulilla ja karkealla suolalla

- Grillaa munakoisoa lihapuolelta ja grillaa 6 minuuttia

- Käännä se ympäri ja anna kypsyä 15 minuuttia

- Laita puoliksi leikatut salaatit grillipannulle ja viimeistele karkealla suolalla

PESTO

- Sekoita kaikki ainekset kauniiksi punaiseksi tahnaksi

RUUSUKAALI KURPITSANSIEMENILLÄ

- Kuori voipähkinä ja leikkaa 1,5 cm pyöreiksi viipaleiksi

- Pese ruusukaalit ja jätä ne kokonaisiksi

- Lisää hienonnetut valkosipulinkynnet, kumina ja zatar sekä viimeistele suolalla ja pippurilla

- Sekoita nämä kulhossa

- Sulata voi pannulla ja paista siinä maustettua voipähkinää ja ruusukaalia kauniiksi

- Kaada liemi päälle ja anna kiehua (älä sekoita enää)

- Vinkki: Käytä tähän tarttumatonta pannua

- Paahda siemeniä ilman rasvaa, kunnes ne saavat väriä

KUKKAKAALI, PARSAKAALI JA PORKKANA

- Pese kukkakaali ja parsakaali

- Pilko ne pieniksi

- Kuori porkkanat ja pilko ne 4 osaan

- Keitä kukkakaalia, parsakaalia ja porkkanoita 5 minuuttia ja valuta

- Esilämmitä pannu maapähkinäöljyllä ja ruskista vihannekset

- Sekoita joukkoon hoisin -kastike, korianteri ja seesaminsiemenet ja viimeistele suolalla ja pippurilla

KORISTELU

MUNAKOISO

- Viimeistele hienonnetulla lehtipersiljalla, kevätsipulilla ja paisutetulla maissilla

PESTO

- Viimeistele pesto murutetulla fetalla


RUUSUKAALI KURPITSANSIEMENILLÄ

- Viimeistele värillisillä siemenillä

KUKKAKAALI, PARSAKAALI JA PORKKANA

- Viimeistele muutama korianterinlehti