Ainekset – 4 hengelle
EGGS BENEDICT ELI BENEDICTIN MUNAT
- 8 munaa
- Etikka
- Basilika
HOLLANDAISE-KASTIKE
- 250 g voita (pieninä kuutioina)
- 2 munankeltuaista
- 2 rkl vettä
- 2 rkl valkoviinietikkaa
SIENET
- 400 g sieniseosta
- 4 rkl soijakastiketta
- 3 oksaa salviaa
- 2 rkl maapähkinäöljyä
- 1 salottisipuli
- 1 paprika
PANNUKAKUT
- 3 munaa
- 350 ml täysmaitoa
- 100 ml kermaa
- 300 g vehnäjauhoa
- 2 rkl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl ruokasoodaa
- 1 tl suolaa
- 75 g voita
KORISTELU
- Marjoja
- Tomusokeri
- Vaahterasiirappi
VALMISTELUT
BENEDICTIN MUNAT
SIENET
- Paista hienonnettu salottisipuli, paprika ja salvia ja lisää sienet, kunnes kauniin värisiä
- Deglaseraa soijakastikkeella
HOLLANDAISE-KASTIKE
- Vatkaa munankeltuaiset, vesi ja etikka kattilassa
- Aseta keittoastia alimmalle lämpötasolle
Huom! Jatka vatkaamista koko ajan
- Lisää voipalat
Jatka vatkaamista, kunnes saat paksun ja tasaisen koostumuksen
Huom! Kastike ei saa kiehua
- Sammuta lämpö ja anna kastikkeen levätä kannen alla
MUNAT
- Kuumenna vesi kattilassa poreilevaksi
- Lisää tilkka etikkaa kiehuvaan veteen
- Sekoita vesi niin, että saat aikaan pyörteen
- Riko kananmunat yksitellen kahvikuppiin ja kaada varovasti veteen
Jatka veden sekoittamista 2-3 minuuttia
- Ota haudutettu muna pois vedestä ja laita varovasti sienien päälle
- Tee sitten tämä kaikkien munien kanssa
PANNUKAKUT
- Vatkaa munat isossa kulhossa
- Lisää kerma ja täysmaito
- Siivilöi jauhot toiseen kulhoon
- Lisää tähän sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja suola
- Lisää kanamunat vähitellen ja samalla vatkaten, kunnes taikina on tasaista
Huom! Seokseen ei saa jäädä paakkuja
- Sulata voi paistinpannulla ja paista keskilämmöllä pieniä, halkaisijaltaan noin 10 cm pannukakkuja
- Käännä pannukakku, kun taikina ei ole enää nestemäinen
KORISTELU
BENEDICTIN MUNAT
- Laita sienet pohjalle, haudutetut kananmunat päälle ja lusikalla hollandaise-kastiketta päälle
- Viimeistele hienonnetulla basilikalla
PANNUKAKUT
- Pinoa päällekkäin
- Lisää vaahterasiirappi ja tomusokeri
- Viimeistele marjoilla