TotalFlex resepti - N°6 Eggs Benedict pannukakkujen kanssa

Päivitetty viimeksi 25.11.2021 8.41


Ainekset – 4 hengelle

EGGS BENEDICT ELI BENEDICTIN MUNAT

- 8 munaa

- Etikka

- Basilika

HOLLANDAISE-KASTIKE

- 250 g voita (pieninä kuutioina)

- 2 munankeltuaista

- 2 rkl vettä

- 2 rkl valkoviinietikkaa

SIENET

- 400 g sieniseosta

- 4 rkl soijakastiketta

- 3 oksaa salviaa

- 2 rkl maapähkinäöljyä

- 1 salottisipuli

- 1 paprika

PANNUKAKUT

- 3 munaa

- 350 ml täysmaitoa

- 100 ml kermaa

- 300 g vehnäjauhoa

- 2 rkl sokeria

- 1 tl leivinjauhetta

- 0,5 tl ruokasoodaa

- 1 tl suolaa

- 75 g voita

KORISTELU

- Marjoja

- Tomusokeri

- Vaahterasiirappi



VALMISTELUT

BENEDICTIN MUNAT

SIENET

- Paista hienonnettu salottisipuli, paprika ja salvia ja lisää sienet, kunnes kauniin värisiä

- Deglaseraa soijakastikkeella

HOLLANDAISE-KASTIKE

- Vatkaa munankeltuaiset, vesi ja etikka kattilassa

- Aseta keittoastia alimmalle lämpötasolle

Huom! Jatka vatkaamista koko ajan

- Lisää voipalat

Jatka vatkaamista, kunnes saat paksun ja tasaisen koostumuksen

Huom! Kastike ei saa kiehua

- Sammuta lämpö ja anna kastikkeen levätä kannen alla

MUNAT

- Kuumenna vesi kattilassa poreilevaksi

- Lisää tilkka etikkaa kiehuvaan veteen

- Sekoita vesi niin, että saat aikaan pyörteen

- Riko kananmunat yksitellen kahvikuppiin ja kaada varovasti veteen

Jatka veden sekoittamista 2-3 minuuttia

- Ota haudutettu muna pois vedestä ja laita varovasti sienien päälle

- Tee sitten tämä kaikkien munien kanssa

PANNUKAKUT

- Vatkaa munat isossa kulhossa

- Lisää kerma ja täysmaito

- Siivilöi jauhot toiseen kulhoon

- Lisää tähän sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja suola

- Lisää kanamunat vähitellen ja samalla vatkaten, kunnes taikina on tasaista

Huom! Seokseen ei saa jäädä paakkuja

- Sulata voi paistinpannulla ja paista keskilämmöllä pieniä, halkaisijaltaan noin 10 cm pannukakkuja

- Käännä pannukakku, kun taikina ei ole enää nestemäinen

KORISTELU

BENEDICTIN MUNAT

- Laita sienet pohjalle, haudutetut kananmunat päälle ja lusikalla hollandaise-kastiketta päälle

- Viimeistele hienonnetulla basilikalla

PANNUKAKUT

- Pinoa päällekkäin

- Lisää vaahterasiirappi ja tomusokeri

- Viimeistele marjoilla