Ainekset – 4 hengelle
- 200 g pastaa
- Pala parmigiano -juustoa
LIHAPULLAT
- 800 g jauhelihaa
- 1 valkosipulinkynsi (hienoksi pilkottuna)
- 1 sipuli (pieneksi pilkottuna)
- 2 kananmunaa
- 50 g oreganoa (pieneksi pilkottuna)
- Pippuria ja suolaa
- Sekoita kaikki yllä mainitut ainekset ja laita jääkaappiin
TOMAATTIKASTIKE
- 2 kg tomaatteja
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl tomattipyreetä
- 1 punasipuli
- 5 oksaa lehtipersiljaa
- 1 nippu basilikaa
- 2 rkl oliiviöljyä
VALMISTELUT
TOMAATTIKASTIKE
- Pilko punasipuli puolirenkaiksi ja paista niitä oliiviöljyssä
- Hienonna valkosipuli ja lisää pannulle – paista korkealla lämmöllä
- Kun nämä ovat kauniin värisiä, voit sekoittaa joukkoon tomaattipyreen
- Pilko tomaatit pieniksi ja lisää pannulle
- Hauduta tomaatteja, kunnes ne ovat menettäneet kaiken kosteutensa
- Sekoita kaikki
LIHAPULLAT
- Muotoile lihapullat ja laita muottiin
- Kaada kastike päälle ja anna kiehua, kunnes lihapullat ovat kypsiä
PASTA
- Laita pastavesi kieumaan ja lisää suola (10g/l)
- Keitä pasta ja valuta valmiiksi
- Sekoita pasta kastikkeen joukkoon
- Hienonna basilika ja lehtipersilja hienoksi sekä sekoita kokonaisuuteen
- Viimeistele parmigano-hiutaleilla