TotalFlex resepti - N°1 Kanacurry

Päivitetty viimeksi 23.11.2021 15.46


Ainekset – 4 hengelle

KANA

- 8 kananrintaa

- 2 sitruunaa

- 4 oksaa kirsikkatomaatteja

- 50 g manteleita

- 50 g cashewpähkinöitä

- 50 g currytahnaa

- 50 g voita

RIISI

- 300 g riisiä

- 1 sitruunaruohon varsi

- 1 chili

- 1 kaffirlehti

- 5 oksaa korianteria

CURRY

- 4 dl kookoskermaa

- 50 g currytahnaa

- 2 sitruunaruohon vartta

- 3 kaffirlehteä

- 1 punasipuli

- 3 valkosipulinkynttä

- 4 tomaattia

- 1 dl kanalientä

- 1 tl savustettuja pippurihiutaleita

PORKKANA

- 8 porkkanaa

- 100 g tuoretta inkivääriä

- 1 tl 5-mausteseosta

- 3 rkl seesamiöljyä

- 1 rkl valkoisia seesaminsiemeniä

- 2 dl kasvislientä



Valmistautuminen

KANA

- Sekoita broilerin rintafileet curryn ja karkean suolan kanssa

- Anna marinoitua 30 minuuttia

- Sulata voi pannulla keskilämmöllä

- Laita broilerin rintafileet pannulle ja anna niiden kypsyä kannen alla (noin 15-20 minuuttia)

- Leikkaa sitruunat puoliksi ja laita vuokaan leikkauspuoli alaspäin

- Lisää kirsikkatomaatit pannulle 5 minuutiksi

RIISI

- Keitä 600 ml vettä huuhdellun riisin, sitruunaruohon, kaffirlehden ja chilin kanssa

- Keittoaika riippuu riisin tyypistä, villiriisin keittoaika (katso kuva) on 18 minuuttia

CURRY

- Paista hienonnettu sipuli ja valkosipuli sekä lisää currytahna, kaffirlehdet, sitruunaruoho

ja tomaatit

- Paista nämä hyvin

- Lisää kanaliemi ja kookoskerma

- Anna kiehua miedolla lämmöllä 20 minuuttia

PORKKANA

- Kuumenna pannu seesamiöljyllä

- Lisää hienonnettu inkivääri, 5-mausteseos ja valkoiset seesamsiemenet

- Paista 2 minuuttia ja lisää pestyt porkkanat kokonaisena

- Kun liemi on saanut kauniin värin – hauduta vähän lisää, kunnes porkkanat ovat pehmenneet

Koristelu

KANA

- Pilko ja hienonna pähkinät sekä ripottele ne kanan päälle

RIISI

- Viimeistele ripottelemalla korianteria

CURRY

- Viimeistele savustetuilla pippurihiutaleilla

PORKKANA

- Viimeistele pannulta jäljellä olevalla öljyllä