Ainekset – 4 hengelle
KANA
- 8 kananrintaa
- 2 sitruunaa
- 4 oksaa kirsikkatomaatteja
- 50 g manteleita
- 50 g cashewpähkinöitä
- 50 g currytahnaa
- 50 g voita
RIISI
- 300 g riisiä
- 1 sitruunaruohon varsi
- 1 chili
- 1 kaffirlehti
- 5 oksaa korianteria
CURRY
- 4 dl kookoskermaa
- 50 g currytahnaa
- 2 sitruunaruohon vartta
- 3 kaffirlehteä
- 1 punasipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 4 tomaattia
- 1 dl kanalientä
- 1 tl savustettuja pippurihiutaleita
PORKKANA
- 8 porkkanaa
- 100 g tuoretta inkivääriä
- 1 tl 5-mausteseosta
- 3 rkl seesamiöljyä
- 1 rkl valkoisia seesaminsiemeniä
- 2 dl kasvislientä
Valmistautuminen
KANA
- Sekoita broilerin rintafileet curryn ja karkean suolan kanssa
- Anna marinoitua 30 minuuttia
- Sulata voi pannulla keskilämmöllä
- Laita broilerin rintafileet pannulle ja anna niiden kypsyä kannen alla (noin 15-20 minuuttia)
- Leikkaa sitruunat puoliksi ja laita vuokaan leikkauspuoli alaspäin
- Lisää kirsikkatomaatit pannulle 5 minuutiksi
RIISI
- Keitä 600 ml vettä huuhdellun riisin, sitruunaruohon, kaffirlehden ja chilin kanssa
- Keittoaika riippuu riisin tyypistä, villiriisin keittoaika (katso kuva) on 18 minuuttia
CURRY
- Paista hienonnettu sipuli ja valkosipuli sekä lisää currytahna, kaffirlehdet, sitruunaruoho
ja tomaatit
- Paista nämä hyvin
- Lisää kanaliemi ja kookoskerma
- Anna kiehua miedolla lämmöllä 20 minuuttia
PORKKANA
- Kuumenna pannu seesamiöljyllä
- Lisää hienonnettu inkivääri, 5-mausteseos ja valkoiset seesamsiemenet
- Paista 2 minuuttia ja lisää pestyt porkkanat kokonaisena
- Kun liemi on saanut kauniin värin – hauduta vähän lisää, kunnes porkkanat ovat pehmenneet
Koristelu
KANA
- Pilko ja hienonna pähkinät sekä ripottele ne kanan päälle
RIISI
- Viimeistele ripottelemalla korianteria
CURRY
- Viimeistele savustetuilla pippurihiutaleilla
PORKKANA
- Viimeistele pannulta jäljellä olevalla öljyllä