Kausiluonteiset hedelmät ja vihannekset ovat herkullisia, mutta niiden pitäminen tuoreena voi olla haaste
Kuinka pitää parsa tuoreena
Vältä parsan kuivumista. Pidä kuminauhalla nipussa ja leikkaa noin 2,5 cm päädyistä. Seisota parsat pystyssä lasiin, jossa on 2,5-5cm vettä, ja peitä löysästi muovipussilla. Ne pysyvät tuoreina jopa 7 päivää.
Kuinka pitää avokado tuoreena
Avokadot säilyvät erittäin hyvin jääkaapissa, koska jäähdytys pysäyttää kypsytyksen. Anna avokadojen kypsyä sopivaksi pöydällä ja säilytä kypsyys jääkaapilla. Kiireessä? Pane avokadot paperipussiin kypsentämisen nopeuttamiseksi.
Kuinka pitää parsakaali tuoreena
Parsakaali on kylmän ajan satoa ja tarvitsee korkeaa kosteustasoa, joten se on parasta säilyttää jääkaapin vihanneslaatikossa kosteuden ollessa korkea. Älä säilytä hedelmien kanssa, koska parsakaali pilaantuu niiden tuottamasta eteenikaasusta.
Kuinka pitää salaatti tuoreena
Salaatti säilyy parhaiten myös jääkaapin vihanneslaatikossa, kosteusasetus korkeana - tämä pätee kaikkiin lehtivihanneksiin. Jos sinulla ei ole kosteuden hallintalaitetta - pese salaatti, kääri se paperipyyhkeisiin ja sulje astia.
Kuinka käyttää kosteuden säätöä
Oletko hämmentynyt vihanneslaatikon kosteudenhallinnasta? On olemassa yksinkertainen nyrkkisääntö. Asiat, jotka lahoavat, tarvitsevat alhaisen kosteuden, kun taas ne, jotka kuihtuvat, vaativat suurta kosteutta. Pidä hedelmät erillään, koska ne pilaavat vihanneksia tuottamallaan eteenikaasulla.