UUNIN GRILLITOIMINNON KÄYTTÄMINEN
Yksi uunin vähiten hyödynnetyistä toiminnoista on broileritoiminto. Tiesitkö, että sitä voi käyttää grillin korvikkeena?
KUKA EI PITÄISI HYVISTÄ GRILLIJUHLISTA?
Avotulella kokkaamisessa on jotain aivan erityistä. Miellyttävä näky, ääni, haju...
MUTTA JOSKUS LUONTO ON ERI MIELTÄ
Lumi, sade, rakeet tai hyytävä kylmyys - aina ei ole mahdollista grillata ulkona.
HUOLI POIS
Hyödyntämällä uunisi broileritoimintoa, voit grillata sisällä – vuoden ympäri.
KUINKA KÄYTTÄÄ UUNIN GRILLITOIMINTOA
Oletko koskaan käyttänyt uunisi broileritoimintoa? Kuvittele ylösalaisin oleva grilli. Sen sijaan, että kuumuus tulisi altapäin, se tuleekin ylhäältä uunin vastuksista. Et saa savuista makua, mutta voit saada hiiltyneen pinnan. Nopeat grillireseptit valmistuvat helposti uunissa. Suurin osa uuneista sammuttaa broileritoiminnon automaattisesti kun tavoitelämpötila on saavutettu, mutta voit pitää "grillin" päällä raottamalla hieman uunin luukkua ja päästämällä kuumutta ulos. Muista tarkistaa ruoka usein, jotta se ei pääse palamaan.
KUINKA GRILLATA KEITTOTASOLLA
Muuta keittotasosi grilliksi käyttämällä parilapannua. Se pitää hyvin kuumuutta ja antaa ruualle herkullisen näköiset grilliraidat. Aseta parila keittotasolle ja kuumenna se erittäin kuumaksi. Alenna sitten lämpötila keskitasolle ja pidä se samana lopun ruuanlaiton ajan. Jos pannu alkaa savuta, se on liian kuuma. Parasta lopputulosta varten, taputtele ruoka kuivaksi ja sivele se kevyesti oliiviöljyllä ennen pannulle asettamista. Vältä kääntämästä ruokaa liian aikaisin – anna sen paistua koskemattomana ainakin 3-4 minuuttia, jotta sillä on aikaa hiiltyä.