KUINKA VÄHENTÄÄ RUOKAJÄTTEEN MÄÄRÄÄ
Tiesitkö, että heitämme pois 1/3 kaikesta ostamastamme ruuasta? Mitä jos voisimmekin muuttaa jätteen herkullisiksi aterioiksi?
ONKO RUOKAJÄTE VÄLTTÄMÄTÖNTÄ?
Ruokajäte voidaan jakaa kolmeen kategoriaan: vältettävissä oleva, välttämätön ja mahdollisesti vältettävä.
RUOKAJÄTTEEN VÄHENTÄMINEN
61% ruokajätteestä on vältettävissä - ruuat, jotka olisivat olleet syötäviä jos niitä olisi käsitelty tai säilytetty eri tavalla.
19% on välttämätöntä - ruokajäte kuten teepussit tai kanankoipien luut.
MUUTA RUOKAJÄTE ATERIAKSI
20% ruokajätteestä voidaan luokitella mahdollisesti vältettäväksi. Tämä sisältää esimerkiksi perunankuoret, parsakaalin varret ja vihanneksista poistetut lehdet.
Näistä saa helposti herkullisia ruokalajeja, jos ne valmistetaan oikein.