salaattikulho

KUINKA VÄHENTÄÄ RUOKAJÄTTEEN MÄÄRÄÄ

Tiesitkö, että heitämme pois 1/3 kaikesta ostamastamme ruuasta? Mitä jos voisimmekin muuttaa jätteen herkullisiksi aterioiksi?

ONKO RUOKAJÄTE VÄLTTÄMÄTÖNTÄ?

Ruokajäte voidaan jakaa kolmeen kategoriaan: vältettävissä oleva, välttämätön ja mahdollisesti vältettävä.

RUOKAJÄTTEEN VÄHENTÄMINEN

61% ruokajätteestä on vältettävissä - ruuat, jotka olisivat olleet syötäviä jos niitä olisi käsitelty tai säilytetty eri tavalla.

19% on välttämätöntä - ruokajäte kuten teepussit tai kanankoipien luut.

MUUTA RUOKAJÄTE ATERIAKSI

20% ruokajätteestä voidaan luokitella mahdollisesti vältettäväksi. Tämä sisältää esimerkiksi perunankuoret, parsakaalin varret ja vihanneksista poistetut lehdet.

Näistä saa helposti herkullisia ruokalajeja, jos ne valmistetaan oikein.

Samankaltaisia artikkeleita

  • NÄIN SÄILYTÄT VIHANNEKSET TUOREINA PIDEMPÄÄN
    jääkaapin vihanneslokero
  • NÄIN KÄYTÄT UUNIN GRILLITOIMINTOA
    piirretty kuva uunista
  • RESEPTIT
    mies kuorii perunaa