HÖYRYTETTYJÄ KEVÄTRULLIA

HÖYRYTETTYJÄ KEVÄTRULLIA

Höyrytettyjä kevätrullia

Nämä terveelliset kevätrullat ovat täydellisiä kun haluat luoda jotain naposteltevaa juhliin. 

Ainekset

250 g kananrintaa, 1/2 porkkanaa, 50 g bambunversoja, 1 salottisipuli, 50 g riisinuudeleita, 50 g pavunituja, 1 rkl paahdettua seesamiöljyä, 1/2 tlk Dajong-maustetta, 2 tlk maissijauhoja, 2 rkl soijakastiketta, 2 tlk kalakastiketta, 2 tlk Sambal Oelek, 12 arkkia riisipaperia, 2 vispattua kananmunaa

Valmistusohje


6-12 hengelle

1 Leikkaa kananrinta, porkkana, bambunkuoret ja salottisipuli ohuiksi suikaleiksi. Liota riisinuudelit ja anna niiden kuivua. Leikkaa pois pavunitujen siemenet ja juuret.

2 Kuumenna seesamiöljy paistinpannussa ja paista kanasuikaleet korkealla lämpötilalla. Lisää porkkana, bambunversot, pavunidut, riisinuudelit, Dajong-mauste ja salottisipuli ja paista vielä hetken sekoittaen.

3 Sekoita maissijauhot soijakastikkeen, kalakastikkeen ja Sambal Oelekin kanssa, kaada pannuun, anna kiehua ja sekoita hyvin. Laita paistinpannu sivuun ja anna sen jäähtyä. Liota samanaikaisesti riisipaperiarkit isossa vesikulhossa vettä, anna sitten kuivua.

4 Levitä riisipaperiarkit suurelle työtasolle. Laita kaksi lusikallista täytettä jokaiselle riisipaperille. Taita arkin reunat ja rullaa ne. Käytä vispattuja kananmunia reunojen sulkemista varten. Rasvaa rei'itetty leivinpelti (toimitetaan uunin mukana) öljyllä ja aseta kevätrullat sen päälle.

5 Höyrytä hyllytasolla 2, höyryasetuksella 3, 99° C:ssa 20 minuutin ajan.

Tarjoilu
Laita kevätrullat kolmelle esilämmitetylle levylle. Tarjoile thai-basilikan lehtien ja paahdettujen seesaminsiemenien kera, ja laita soijakastike ja makea chilikastike vierelle.

  • SIPULIKEITTO UUDELLA TAVALLA

    Uusi tapa valmistaa tätä lämmittävää klassikkoa.

  • GAZPACHO KATKARAPUJEN KANSSA

    Tämä kylmä espanjalaistyylinen keitto on todella maukas.

  • HÖYRYTETTYJÄ KEVÄTRULLIA

    Nämä terveelliset kevätrullat ovat täydellisiä kun haluat luoda jotain naposteltevaa juhliin. 

  • MOULES MARINIÈRES

    Tämä ranskalainen klassikko on ehdoton bravuuri, joka näyttää hyvältä ja on nopea ja helppo valmistaa.

  • KAMPASIMPUKKA FENKOLIN KANSSA

    Nopeasti valmistettava ja herkullinen alkuruoka.

  • LIMEMOUSSE JA VADELMACOULIS

    Vadelmacoulis ja makea limemousse luovat täydellisen jälkiruoan, joka myös näyttää hyvältä.

  • PÄÄRYNÖITÄ PUNAVIINISSÄ

    Lisää reseptin mausteet mukaan, jotta jälkiruoasta tulisi kunnon makuelämys.