Moules Marinières
Moules Marinières
Tämä ranskalainen klassikko on ehdoton bravuuri, joka näyttää hyvältä ja on nopea ja helppo valmistaa.
Ainekset
2 pientä persiljanippua, 1 valkosipulinkynsi, 2 salottisipiulia, 2 kg simpukoita, 2 laakerinlehteä, 1 timjaminoksa, suolaa, 1 ripaus jauhettua valkopippuria, 15g voita, 50ml valkoviiniä, 150ml kermaa.
Tee näin
4 annosta
1 Hakkaa persilja, valkosipuli ja salotinsipulit hienoiksi. Pese simpukat kunnolla kylmässä vedessä kaksi tai kolme minuuttia. Heitä pois simpukat jotka pysyvät avoinna, tai jotka kelluvat pinnalla. Poista simpukan parrat veitsellä.
2 Laita simpukat uunivuokaan. Lisää valkosipuli, salottisipulit, laakerinlehdet, timjami ja puolet persiljasta. Mausta suolalla ja jauhetulla valkopippurilla.
3 Kiehauta voi, valkoviini ja kerma ja kaada simpukat sekaan. Valmista hyllylevyllä 2, höyryasetuksella 3, 99 asteessa 30 minuutin ajan, tai kunnes kaikki kuoret ovat auenneet.
Tarjoilu: Ripottele loput persiljasta päälle ja tarjoile simpukat uunivuoassa.
-
-
-
HÖYRYTETTYJÄ KEVÄTRULLIA
Nämä terveelliset kevätrullat ovat täydellisiä kun haluat luoda jotain naposteltevaa juhliin.
-
MOULES MARINIÈRES
Tämä ranskalainen klassikko on ehdoton bravuuri, joka näyttää hyvältä ja on nopea ja helppo valmistaa.
-
-
LIMEMOUSSE JA VADELMACOULIS
Vadelmacoulis ja makea limemousse luovat täydellisen jälkiruoan, joka myös näyttää hyvältä.
-
PÄÄRYNÖITÄ PUNAVIINISSÄ
Lisää reseptin mausteet mukaan, jotta jälkiruoasta tulisi kunnon makuelämys.