Tyynenmeren CAESARSALAATTI Catalina Vélezin tapaan

Tyynenmeren CAESARSALAATTI Catalina Vélezin tapaan

Tyynenmeren CAESARSALAATTI
Catalina Vélezin tapaan

AINEKSET

6 ANNOSTA
1,5 dl achioteöljyä, 1 jäädytetty maissileipä, merisuolaa, 2 rkl hienonnettuja tuoreita korianterinlehtiä

KASTIKE
1,5 dl raastettua paipajuustoa (tai grana padanoa), 2 ruokalusikallista paahdettua valkosipulia, 2 rkl ratamoetikkaa (tai omenaviinietikkaa), 1 rkl dijonsinappia, 30 g savustettua toyokalaa (tai 3 sardellipalaa), 1 munankeltuainen, 4 rkl sitruunamehua, 4 rkl appelsiinimehua, 1/2 dl oliiviöljyä

SALAATTI
3 romainesalaattia, merisuolaa, 18 erittäin ohutta paipajuuston siivua

Valmistustapa


Leipäkuutiot:

Leikkaa leipä hyvin ohuiksi viipaleiksi.

Kuumenna öljy kuumaksi, mutta ei savuavaksi. Lisää leivänpalat ja paahda ne molemmin puolin. Ripottele päälle suolaa ja korianteria. Poista lämmöltä ja aseta imukykyiselle paperille.

Kastike:
Sekoita juusto, paahdettu valkosipuli, etikka, sinappi, toyokala (tai sardellipalat) ja munankeltuainen. Vatkaa kunnes ainekset ovat sekoittuneet hyvin ja tahna on pehmeää ja maalaistyyppistä. Lisää sitruuna- ja appelsiinimehua ja sekoita hieman lisää. Lisää öljyä tasaisena virtana, kunnes muodostuu emulsio. Mausta oman makusi mukaan.

Viimeistele salaatti erottamalla salaatinlehdet ja asettamalla ne tarjoilulautaselle. Ripottele kastike päälle, aseta lehtien päälle leivänviipale ja koristele lopuksi juustolastuilla.


Tietoa CatalinaVélezistä

Yksi maailman merkittävimmistä kokeista Latinalaisessa Amerikassa. Hän on koulutettu sekä Pariisissa ja Atlantassa ja päätti palata Kolumbiaan tutustumaan paikallisiin ruokaperinteisiin ja vanhaan tietouteen. Tutustuttuaan perusteellisesti perinteiseen kolumbialaiseen ruokakulttuuriin hän havaitsi, että höyry oli sen tärkein ainesosa. Hän johtaa Calissa omistamaansa Kiva-ravintolaa, joka on erittäin suosittu.

  • Tähteistä valmistettu caesarsalaatti

    Culinary Misfitsin tapaan

  • Ilmakuivattu caesarsalaatti

    Ludwig Maurerin tapaan

  • Todellinen makusalaatti

    Mark Schatzkerin tapaan