Culinary Misfitsin tähteistä valmistettu caesarsalaatti

Culinary Misfitsin tähteistä valmistettu caesarsalaatti

Culinary Misfitsin tähteistä
valmistettu caesarsalaatti

Ainekset

3 vanhaa sämpylää tai kuivaa leipää, 2 punajuurta, 1 pieni sipuli, valkosipuli, inkivääri, tuoretta rosmariinia, suolaa ja pippuria, 5 rkl oliiviöljyä, 4 rkl omenamehua, 2 rkl tahinitahnaa, fetajuustoa (muruina), 2–3 kourallista tuoreita kasviksia

Valmistustapa


1.
Leikkaa leipä 2–3 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Jos leipä ei ole vielä kovaa, kuivaa sitä hitaasti uunissa.

2. Leikkaa punajuuren juuri irti, kuori punajuuri ja leikkaa se pieniksi paloiksi.

3. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja laita puolet punajuuresta kuutioidun sipulin, raastetun valkosipulin ja inkiväärin sekaan, lisää vielä kaksi hienoksi jauhettua rosmariinin oksaa ja ripaus oliiviöljyä. Paista noin 15 minuuttia.

4. Tee kastike sekoittamalla puolet punajuurista jäljellä olevaan oliiviöljyyn, omenamehuun ja tahiniin.

5. Laita paahdetut kasvikset ja kastike sekoituskulhoon, ja anna hautua muutama minuutti. Maista ja lisää suolaa, pippuria ja sitruunamehua.

6. Asettele tarjoilulautaselle kasvikset ja sitten paahdetut kasvikset ja ripottele päälle fetajuustoa.

Tietoa Culinary Misfitsistä

Culinary Misfits on suunnittelijoiden Lea Brumsackin ja Tanja Krakowskin vuonna 2012 perustama duo. Heidän mielestä on väärin, että paljon hedelmiä ja vihanneksia heitetään pois, koska ne eivät täytä kosmeettisia standardeja. Culinary Misfits päätti juhlistaa luonnon monimuotoisuuden kauneutta.

  • Tyynenmeren caesarsalaatti

    Catalina Velezin tapaan

  • Ilmakuivattu caesarsalaatti

    Ludwig Maurerin tapaan

  • Todellinen makusalaatti

    Mark Schatzkerin tapaan