Ilmakuivattu caesarsalaatti

Ilmakuivattu caesarsalaatti

Ilmakuivattu caesarsalaatti
Ludwig Maurerin tapaan

AINEKSET

SALAATTI
2 Wagyu-entrecotepihviä à 200 g, 4 sikuripalaa, 2 romainesalaattia (vain keltainen osa), 25 g parmesanjuustoa (viipaleina), 50 g itävaltalaista näkkileipää.

SALAATTIKASTIKE
25 g parmesanjuustoa, 10 g kapriksia

, 5 g baijerilaista sinappia, 

½ sitruuna, 

150 ml oliiviöljyä, 1 munankeltuainen, ½ valkosipulinkynsi

.

Mustapippuria, suolaa, sokeria

Valmistustapa


Salaatti:

Ota pihvit pois jääkaapista tunti ennen niiden paistamista.
 Mausta suolalla ja sokerilla ja odota vielä 10 minuuttia.


Laita pihvit pannulle ja paista niitä molemmilta puolilta, kunnes niiden pinta on rapea.

 Laita pihvit ritilälle ja anna niiden jäähtyä uuniin keskitasolla vielä 10 minuuttia 60 °C lämpötilassa. 
Viipaloi sikuri neljään neljännekseen ja paista se samalla pannulla ja samassa rasvassa kuin pihvit.



Ranskalainen salaattikastike:

Hienonna kaprikset ja sekoita ne raastetun parmesanjuuston, munankeltuaisen, sinapin, mehun ja raastetun sitruunankuoren kanssa. 
Sekoita oliiviöljy salaatinkastikkeen alle ja mausta se mustapippurilla, suolalla, sokerilla ja valkosipulilla.

Tietoa Ludwig Maurerista

Ludwig Maurer on saksalainen kokki ja Wagyu-lehmien kasvattaja. Hän oli ensimmäinen wagyu-lehmien kasvattaja Saksassa, ja hän soittaa lehmilleen mm. Johnny Cashin ja Bob Marleyn musiikkia. Hän jakaa Tasteologyssa lihan säilyttämiseen liittyvää asiantuntemustaan ja kertoo miten varastointi ja eri lämpötilat vaikuttavat makuun.

  • Tyynenmeren caesarsalaatti

    Catalina Velezin tapaan

  • Tähteistä valmistettu caesarsalaatti

    Culinary Misfitsin tapaan

  • Todellinen makusalaatti

    Mark Schatzkerin tapaan