Leivo sämpylöitä höyryn avulla
Höyrytetyt sämpylät
Täydelliset höyrytetyt sämpylät, joissa on kullanruskea pinta – kuin suoraan leipomosta. Tämä on loistava resepti piristämään viikonloppuaamuja, kun haluat hemmotella itseäsi tai perhettä ja ystäviä.
Resepti 8 sämpylälle
Valmistusaika: 2h (sisältää kohotukseen tarvittavan ajan)
Ainekset
Sämpylät
4 g tuorehiivaa
170 g kädenlämpöistä vettä
250 g vehnäjauhoja
4 g leivinjauhetta
4 g suolaa
Tee näin
- Laita hiiva tehosekoittimeen. Kaada sekaan lämmin vesi, sekoita kunnolla antaen hiivan vaahtoutua.
- Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja suola joko tehosekoittimen astiaan tai suureen kulhoon.
- Kaada neste jauhojen sekaan ja sekoita tehosekoittimen alhaisimmalla teholla minuutin ajan. Vaivaa taikinaa sen jälkeen vielä 3-4 minuuttia keskiteholla, kunnes taikina on tasaista. Jos sinulla ei ole tehosekoitinta, vaivaa taikinaa käsin kevyesti jauhoitetulla työtasolla 10-15 minuuttia.
- Laita taikina kevyesti öljyttyyn kulhoon, ja peitä se astiapyykeellä. Jätä nousemaan kunnes taikina on kaksinkertainen.
- Esilämmitä uuni 180°C-200°C (kiertoilmatoiminto) ja aseta leivinpaperi uunipellille.
- Kumoa taikina kulhosta, ja jaa se noin 40 gramman kokoisiin annoksiin. Muotoile paloista sämpylöitä, aseta ne uunipellille paperin päälle, ja kohota niitä 20-30 minuuttia.
- Paista noin 8 minuuttia höyrytoimintoa käyttäen, kunnes sämpylät ovat kullanruskeita ja turvonneita.