Limemousse ja vadelmacoulis
Limemousse ja vadelmacoulis
Vadelmacoulis ja makea limemousse luovat täydellisen jälkiruoan, joka myös näyttää hyvältä.
Ainekset
Limemousse: 1 vaniljatanko, 800ml maitoa, 1 lime, 2 kananmunaa, 6 munankeltuaista, 150g sokeria
Vadelmacoulis: 400g pakastettuja vadelmia, 100g tomusokeria, 1 rkl lime-mehua
Tee näin
8 annosta
1 Rasvaa 8 kohokasmuottia ja laita jääkaappiin.
2 Leikkaa vaniljatanko kahtia pituussuunnassa, kaavi siemenet ja ota ne talteen. Kiehuta tanko ja siemenet maidossa. Hauduta 10 minuutin ajan, poista sitten vaniljatanko.
3 Raasta limen kuori ja purista sen mehu.
4 Sekoita kananmunat, keltuaiset, sokeri, limen kuori ja mehu kulhossa. Kaada sitten kuuma maito sekoitukseen samalla kun vatkaat. Kaada kohokasmuotteihin.
5 Valmista mousse uunissa hyllylevyllä 2, höyryasetuksella 3, 100 asteessa 50 minuutin ajan. Laita sitten jääkaappiin 2-3 tunnin ajaksi.
6 Vadelmacoulis: anna vadelmien sulaa hieman, sekoita sitten tomusokerin ja limen mehun kanssa. Siivilöi.
Tarjoilu: Irrota mousse kohokkaista pienellä veitsellä ja aseta lautasille. Lisää vadelmacoulis ja koristele tuoreilla vadelmilla ja sitruunan paloilla.
-
-
-
HÖYRYTETTYJÄ KEVÄTRULLIA
Nämä terveelliset kevätrullat ovat täydellisiä kun haluat luoda jotain naposteltevaa juhliin.
-
MOULES MARINIÈRES
Tämä ranskalainen klassikko on ehdoton bravuuri, joka näyttää hyvältä ja on nopea ja helppo valmistaa.
-
-
LIMEMOUSSE JA VADELMACOULIS
Vadelmacoulis ja makea limemousse luovat täydellisen jälkiruoan, joka myös näyttää hyvältä.
-
PÄÄRYNÖITÄ PUNAVIINISSÄ
Lisää reseptin mausteet mukaan, jotta jälkiruoasta tulisi kunnon makuelämys.