Care Label Project
HALUAMME MULLISTAA NYKYISET PYYKINHOITOTAVAT
Miksi? Hävitämme 90 % vaatteistamme ennenaikaisesti ja käytämme edelleen vanhentuneita 50-luvun hoito-ohjeita. Muutos on tarpeen.
CARE LABEL PROJECT
EI YLIPESUA
HOITO-OHJEMERKINTÖJEN HAASTAMINEN
Teemme yhteistyötä monien muotiteollisuuden innovaatiota tukevien suunnittelijoiden ja vaatetehtaiden kanssa. Olemme yhdessä haastaneet monia hoito-ohjemerkintöjä testaamalla muotivaatteita nykyaikaisilla pyykinhoitokoneilla tutkimus- ja kehityslaboratoriossamme.
30 ASTETTA
Useimmat meistä eivät tiedä, että lämpötilamerkinnät ovat pesuohjelmien maksimilämpötiloja, eivät suosituksia. Alhainen pesulämpötila pidentää tekstiilien käyttöikää ja säästää energiaa. Kun peset pyykit 30 asteessa 40 asteen sijaan, voit säästää energiaa jopa 60 %.
Miksi on parempi pestä pyykkiä alhaisissa lämpötiloissa, ja muita vinkkejä
Keskimääräinen pesulämpötila Euroopassa on 41°C
Vaatteiden ja farkkujen käyttöikä pitenee, kun niitä pestään harvemmin alhaisemmessa lämpötilassa.
Han Ates
Lontoo, Iso-Britannia
VAIN KUIVAPESU
Arkalaatuisimmat tekstiilit ja vaatteet sisältävät “Vain kuivapesu” -merkinnän. Vaikka vaatteista voi tulla puhtaita, tämä kemiallinen käsittely on haitallinen sekä tekstiileille että ympäristölle. Yksi kolmesta kuluttajasta välttää nykyään “Vain kuivapesu” -merkinnällä varustettujen vaatteiden ostamista vaikeamman pesuprosessin vuoksi. Nykyaikaisin tekniikka mahdollistaa että voit konepestä jotkut "Vain kuivapesu" -merkityt vaatteet, käyttämällä hellävaraisia pesuohjelmia ja alhaisempia lämpötiloja.
Jotkut vaatteet ovat kuitenkin merkittyjä "Vain kuivapesu" - merkinnällä hyvästä syystä. Niissä on materiaaleja tai yksityiskohtia jotka voivat vaihtaa väriä tai muotoa pesukoneessa. Onneksi kemiallinen pesu ei ole enää ainoa vaihtoehto - monet pesulat ovat aloittaaneet käyttämään ympäristöystävällisempiä tekniikkoja, kuten märkäpuhdistusta sekä hiilidioksiidiliuottimia. Valitse ympäristöystävällinen pesula, kun sinun on pakko kuivapestä vaatteesi.
Miten tiedät mitkä "Vain kuivapesu" -merkityt vaatteet voi pestä kotona, ja muita vinkkejä
55% käyttää kuivapesupalveluja, mutta ainoastaan puolet heistä ovat tyytyväisiä
Monet vain kuivapesuun tarkoitetut tekstiilit voidaan pestä koneessa alhaisessa lämpötilassa.
Doriane van Overeem
Bryssel, Belgia
EI RUMPUKUIVAUSTA
Tätä hoito-ohjetta pidetään pakollisena ohjeena, mikä johtaa ilmakuivauksen valitsemiseen. Vaikka se soveltuu hyvin joihinkin tekstiileihin, monet arkalaatuiset materiaalit, kuten ulkoiluvaatteet ja vettä hylkivät materiaalit, kestävät huomattavasti pitempään, jos ne kuivataan kuivausrummussa oikealla ohjelmalla. Nykyaikaisin tekniikka mahdollistaa myös arkalaatuisten tekstiilien, kuten silkki- ja villavaatteiden rumpukuivauksen. Valitse Woolmark -sertifioitu kuivausrumpu, jotta voisit kuivata myös arkalaatuisimman villan.
70% perii vaatehuoltotavat vanhemmilta
Rumpukuivaus sopii mielestäni mihin tahansa tekstiiliin, kunhan ohjelma on oikea.
Tim Labenda
Berliini, Saksa
VAIN KÄSINPESU
Monien mielestä käsinpesu on hellävaraisin tapa pestä arkalaatuiset vaatteet. Olemme oppineet tämän vanhemmiltamme ja hoito-ohjemerkinnöistä. Tämä ei kuitenkaan ole enää totta nykyaikaista tekniikkaa käyttäen.
Käsinpesu vie aikaa, kuluttaa vettä ja kuituja. Käsinpesun aikana, olet usein kovakätisempi kuin luulet. Valitse sen sijaan pesukoneen hellävarainen ohjelma ja alhaisempi pesulämpötila, niin vaatteesi tulevat puhtaiksi, samalla kun ne säilyvät paremmin. 75% meistä pesee vaatteita käsin, mutta ainoastaan neljäsosa on tyytyväinen tuloksiin.
Miten konepesu voi olla hellävaraisempi kuin käsinpesu, ja muita vinkkejä
Pidentämällä vaatteen elinikää yhdeksällä kuukaudella, voit vähentää hiili-, jäte- sekä vesijalanjälkiä 20-30%:illa
Voit pestä neulevaatteen hellävaraisella ohjelmalla käsinpesun sijaan.
Clara Martin
Lontoo, Iso-Britannia
CARE LABEL PROJECT -MALLISTO
Selaa 16 suunnittelijan ensiluokkaista vaatevalikoimaa. Kaikki vaatteet on pesty noudattaen AEG:n nykyaikaisia hoito-ohjeita, jotka perustuvat tutkimus- ja kehityslaboratoriossamme suoritettuihin testeihin. Nämä kauniit tekstiilit ansaitsevat parhaan käsittelyn.
Lataa muotikirja
NYKYAIKAINEN HOITO-OPAS
Vanhentuneiden 50-luvun hoito-ohjeiden käyttö on edelleen yleistä. Olemme kehittäneet nykyaikaisen hoito-oppaan AEG:n tutkimus- ja kehityslaboratoriossa.
-
Vain käsinpesu
Kun peset vaatteita käsin ja hankaat vaatteita, olet usein kovakätisempi kuin luulet. Suurin osa vaatteista "Vain käsinpesu" -merkinnällä voidaan sen sijaan pestä hellävaraisella pesuohjelmalla nykyaikaisissa pesukoneissa.
-
30 astetta
Korkeammat lämpötilat tarkoittivat ennen puhtaampia vaatteita, mutta se ei päde enää täysin. Alhaisessa lämpötilassa peseminen on edullista sekä tekstiileille että ympäristölle.
-
Silitys
Arkalaatuisia tekstiilejä, kuten silkkivaatteita, ja vaatteita joissa on yksityiskohtia kuten nappeja ja vetonauhoja, on usein helpompi höyryttää kuin silittää. Höyryttäminen on myös hellävaraisempi vaihtoehto arkalaatuisia vaatteita varten. Älä paina silitysrautaa liian kovaa, ja seuraa hoito-ohjemerkinnän suositteluja, kun silität arkalaatuisia vaatteita.
-
Ei rumpukuivausta
Kun täytät pesukoneesi liikaa, vaatteet voivat sotkeutua toisiinsa, ja puolityhjä pesukone tuhlaa sen sijaan energiaa, ja siksi myös rahaa. Automaattiset pesuohjelmat ovat parempia kuin ajastetut ohjelmat, sillä pesukone voi ehkäistä kutistumisen tunnistamalla kankaiden kosteustason.
-
Vain kuivapesu
Nykyaikaisin tekniikka mahdollistaa että voit konepestä jotkut "Vain kuivapesu" -merkityt vaatteet, käyttämällä hellävaraisia pesuohjelmia ja alhaisempia lämpötiloja, ilman että vaatteet pilaantuvat.
-
Ei ylipesua
Lanseeramme upouuden hoito-ohjemerkin "Ei ylipesua", jonka on tarkoitus saada kuluttajat ajattelemaan kahdesti ennen pesukoneen täyttämistä. AEG on lisäksi kehittänyt ratkaisuja pesutarpeen vähentämiseksi.
CARE LABEL PROJECTIN YHTEISTYÖKUMPPANIT
Yhteistyökumppaneillamme on huomattava rooli Care Label Projectissa. Edustatko muotimerkkiä joka haluaa osallistua Care Label Projectiin? Annamme 20 000 "Ei ylipesua" -hoito-ohjemerkkiä ilmaiseksi - yhdessä voimme toteuttaa todellisia muutoksia. Klikkaa tästä!
-
Woolmark Company
Woolmark Company on villanhoidon maailmanlaajuinen auktoriteetti. Woolmark -logo on yksi maailman tunnetuimmista ja arvostetuimmista tuotemerkeistä, joka on korkeimman laadun takuu. Se edustaa uraauurtava huippuosaamista sekä innovaatiota aina valmistuksesta lopputuotteeseen. Woolmark Company on voittoa tavoittelemattoman yrityksen Australian Wool Innovationin tytäryhtiö, joka tekee tutkimusta, tuotekehitystä ja markkinointia austraalialaisen villan koko toimitusketjua varten. Se edustaa 55,000 villantuottajaa, jotka myös kustantavat yritystä.
-
Fashion Revolution
Fashion Revolution on voittoa tavoittelematon maailmanlaajuinen organisaatio, jonka vuosittaiset kampanjat edistävät tietoisuutta “muodin todellisesta hinnasta”, osoittavat maailmalle muutoksien olevan mahdollisia ja tukevat kaikkia niitä tahoja, jotka pyrkivät luomaan kestävämpää tulevaisuutta. Fashion Revolution keskittyi alun perin enimmäkseen tuotantovaiheeseen, se on siirtynyt käsittelemään nyt myös tuotteiden hoitoa sekä edistämään kestävämpää ajattelutapaa.
-
Not just a label
NOT JUST A LABEL (NJAL) on maailman johtava portaali nykyaikaisen muotimaailman suunnittelijoiden esittelemiseen ja inspiroimiseen. NJAL rohkaisee suunnittelijoita luomaan kestävää muotia tukien samalla paikallisia yhteisöjä ja käsityöläisten ammattitaitoa. NJAL on mullistanut muotiteollisuuden uudella suuntautumistavalla, jolla ei ole yhteyttä suunnittelijoiden kasvua hidastavaan politiikkaan tai olemassa oleviin epäsuotuisiin järjestelmiin.
ELECTROLUX
Electrolux on johtava maailmanlaajuinen kodinkoneiden valmistaja. Electroluxin ydintoimintaa on tuottaa innovaatioita, jotka on huolellisesti muotoiltu, perustuvat kuluttajatutkimukseen ja vastaavat sekä kuluttajien että ammattilaisten tarpeisiin. Electrolux valmistaa jääkaappeja, astianpesukoneita, pesukoneita, keittiön pienlaitteita, pölynimureita ja muita tuotteita. Electrolux otti vastaan 2017 vuoden Gold Class Awardin RobecoSAMin Sustainability Yearbook -listauksessa, vuosittainen yritysvastuullisuusraportti joka listaa maailman suurimmat yhtiöt.